Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Person of Interest - Memories

Όταν έχω προβλήματα στην προσωπική μου ζωή πάντα το Person of Interest αποτελεί μία παρηγοριά για μένα. Βιώνοντας πρόσφατα κάτι δυσάρεστο αποφάσισα να παρακολουθήσω την τρίτη σεζόν και συγκεκριμένα από το 3.08 Endgame μέχρι το τέλος της σεζόν. Αχ αυτή η σειρά πόσο όμορφη ήταν. Και αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω τα λόγια του υπέρτατου Michael Emerson ως Harold Finch μιλώντας για τη Μηχανή του αυτή τη σειρά θα την χαρακτήριζα Wonderful? Yes and terrible. But that's a whole other animal.

Αχ Person μου. Μια τόσο υπέροχη και υποτιμημένη σειρά. Οι χαρακτήρες τόσο καλογραμμένοι, το σενάριο πρωτότυπο και κάποιες φορές τόσο μπροστά σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν (ή πρόκειται να συμβούν) στον κόσμο, οι ανατροπάρες να διαδέχονται η μία την άλλη, κακοί για όσκαρ, θάνατοι που σου μάτωναν την καρδιά και φιλίες που σε έκαναν να πιστεύεις στο semper fidelis (πάντα πιστός). Αυτό ήταν το Person of Interest. Τέλος (όχι η ανάρτηση).

Αν μπορούσα να την ξαναρχίσω από την αρχή αυτή τη σειρά θα το έκαναν in a heartbeat αλλά δεν μπορώ. Νιώθω ότι αυτή η σειρά θέλει ακόμα καιρό για να γίνει rewatch. Σαν χθες μοιάζει που έπεσαν οι τίτλοι τέλους χάνοντας τον Ρις πεθαίνοντας για να ζήσει ο Φιντς αλλά και όλος ο κόσμος. Αν έβαζα σε σειρά τους θανάτους του Person of Interest θα ήταν με αυτή τη σειρά πρώτος και πιο σημαντικός της Κάρτερ, η γυναίκα ήταν κολλημένη στο ότι όλα πρέπει να γίνονται συμφωνα με το νόμο και σχεδόν κατάφερε να ρίξει το H.R έτσι αλλά στο τέλος πέθανε. Ο θάνατος της στα χέρια του Ρις μετά από ένα επικό arc και το don't let this (change you αν και θα προτιμούσα να πει go ώστε να δικαιολογηθεί το χάος που προκάλεσε μετά ο Ρις) ήταν από τις κορυφαίες στιγμές του Person of Interest και ναι μπορεί να μην την λάτρευε το κοινό όπως τη Σω και τη Ρουτ που όταν πέθαναν θρήνησαν και οι πέτρες αλλά ήταν μία πραγματική μαχήτρια η Joss και έπεσε ένδοξα στο καλύτερο arc στην καλύτερη σεζόν του Person of Interest.

Δεύτερη θέση Σαμιν Σω. Το θεωρώ ανατροπή για μένα το ότι βάζω τη Σω δεύτερη καθώς δεν πέθανε αλλά μαρτυρησε στα χέρια του Σαμαρείτη οπότε well you get the point. Μετά από μία εκπληκτική  σειρά επεισοδίων και με τα πράγματα να έχουν κλιμακωθεί στο ανώτατο σημείο η Σω ως απο Μηχανής (wink wink) θεός σώζει την ομάδα της Μηχανής αλλά η ίδια παραμένει πίσω και θυσιάζεται για να σωθούν οι άλλοι κάτω από τις κραυγές και τους θρήνους της Ρουτ. Την ξαναβρίσκουμε αρκετά επεισόδια μετά και επιστρεφει πλήρως στο 5.04 που ήταν δε θα πω ένα απο τα καλύτερα επεισόδια του Person of Interest αλλά πιο πολύ ένας τρόπος για να χαρούν όλοι όσοι shippαραν Root και Shaw αλλά και να απογοητευτούν στο τέλος (είμαι έτοιμος για το κράξιμο go for it).

Τρίτη θέση και ο θάνατος που με έκανε να πονέσω και να κλάψω. John freaking Reese. Ψυχάρα. Ήρωας. Πέθανε σώζοντας τον Φιντς επειδή είχε κάνει συμφωνία με τη Μηχανή, επειδή του το χρωστούσε που τον έσωσε από το χάλι του και επειδή ήταν η μοίρα του να πεθάνει σώζοντας κόσμο. Με την Μηχανή στο πλευρό του μέχρι τέλους έπεσε σαν ήρωας μοίρα αντάξια για κάποιον όπως ο Ρις που είχε πονέσε, ματώσει για την Ομάδα και ειδικά για την Κάρτερ. Για μένα ο Jim Caviezel αποτελεί και έναν απο τους πιο υποτιμημένους ηθοποιούς του Person of Interest. Πρόσφατα διάβασα ένα σχόλιο κράξιμο για τον τρόπο που παίζει ο Jim και ότι είναι άκρως βαρετός. Άμπαλοι.

Τεταρτος και τελευταίος θάνατος αυτός της Ρουτ. Θα μου πείτε την παλεύεις ρε; Έβαλες την Ρουτάρα στην τελευταία θέση; Εδώ έβαλα Ρις στην τρίτη που έκλαιγα ένα τέταρτο την Ρουτ δε θα έβαζε τελευταία; Πλάκα κανω ΑΛΛΑ θάνατος of screen για την Ρουτ ρε Νολαν Πλεγκμαν; Are you for real? Τον φανταζόμουν πολύ πιο επικό το θάνατο της τύπου να πεθαίνει σε ένα blaze of glory πλάι με την Σω αυτό ναι θα ήταν γαμάτο. Όπως και να έχει η Ρουτ ήταν από τους χαρακτήρες με την μεγαλύτερη εξέλιξη και επιτέλους αναγνωρίστηκε η Amy Acker ως θεάρα όπως της αρμόζει άλλωστε αλλά ας πάει επιτέλους σε μία καλή σειρά που θα μπορούμε να την δούμε σαν άνθρωποι.

Το περίεργο είναι ότι τους 3 από τους τέσσερις θανάτους τους έχω προβλέψει είτε σε συζητήσεις με συνδιαχειριστές (για σένα λέω άχρηστε) ή ακόμα και σε αναρτήσεις εδώ μεσα.Αυτές ήταν οι σημερινές μου αναμνήσεις από το Person of Interest. Έτσι άδοξα όπως πέθανε η Ρουτ πέθανε και το Person of Interest για εμένα. Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα για τη σειράρα μας μιας που ξαναβλέπω επεισόδια. Stay tuned and remember i am always watching!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου