Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Person of Interest - The sound of my voice

Μόνο αυτό απέμεινε πια να μας θυμίζει το μεγαλείο αυτής της σειράς . Είμαι σε μια περίεργη φάση δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να γράψω . Τυχαία άνοιξα τη σελίδα μετα απο καιρό είδα τα σχόλια σας απο το Review του τελευταίου επεισοδίου και απλά ένιωσα μια νοσταλγία για όσες φορές είχα παραληρήσει εδώ . Εχω βάλει τα καλύτερα σημεία της σειράς να παίζουν και ξεκινάω να γράφω δεν υπόσχομαι οτι θα βγεί κάτι αξιόλογο αλλά υπόσχομαι να το δημοσιεύσω .

Έχουν περάσει σχεδόν 100 μέρες απο το φινάλε της σειράς , ένα φινάλε που με έκανε να κλαίω απο τη στιγμή που συνειδητοποίησα τη θυσία του Ρις μέχρι και τη στιγμή που έπεσαν οι τίτλοι τέλους . Δεν είχα ας πουμε το ψυχικό σθένος για να γράψω κάτι σαν τοπ 10 επεισοδίων ή συνεντεύξεις πρωταγωνιστών παραγωγών για το φινάλε όυτε καν να βρίσω το CBS . Με άφησε κάπως Broken το φινάλε και όχι γιατι λυπήθηκα που τέλειωσε το Person of Interest αλλά γιατι μου άφησε μια πικρία και ένα κενό . Στα ελάχιστα άσχημα επεισόδια που είχαμε στους 4 πρώτους κύκλους του Person of Interest και με το άσχημα εννοώ απλά μέτρια για τις δυνατότητες αυτής της σειράς ήρθε να προστεθεί ο 5ος κύκλος που ήταν το άθροισμα όλων αυτών των επεισοδίων . Άνευρα , ΄μη αδιάφορα αλλά και μη συναρπαστικά με καλές στιγμές αυτοτελή επεισόδια που με έκαναν να απορω , τι έγινε ; το σκέφτηκαν πριν το γράψουν αυτό ; έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι τελευταία σεζόν ; έχουν καταλάβει ότι δεν είμαστε game of thrones με δυο καλα επεισόδια το χρόνο και όλα τα άλλα βαρετά και μέτρια ; και όμως ήρθε κλασσικά η άνοδος και στο τέλος όλα ήταν .. δε βρίσκω τη σωστή λέξη συναρπαστικά ; καταθλιπτικά ; ένα απο τα δύο ή και τα δυο δεν είμαι σίγουρος .

Η 5η σεζόν ήταν το τέλος του Person of Interest αλλά αντιμετωπίστηκε απο παραγωγούς σαν μια απλή σεζόν  οχι γιατι το ήθελαν αλλα γιατι ειχαν εντολή απο τα dirtbugs του CBS να βάλουν αυτοτελή ώστε να τσιμπήσουν και κανένα νουμεράκι απο μια σειρά που την πέταξαν στα σκουπίδια ενω μπορούσε άνετα να αναδειχθεί η καλύτερη τους . Την κλείδωσαν στο ντουλάπι όπως είχε κάνει ο Φιντς με τη φωνή της Μηχανής και την απελευθέρωσαν μόνο και μόνο για να χάσει και να ταπεινωθεί (μη μου δίνετε σημασία κλασσικό παραλήρημα) . Αλλά όπως λέει ένας άγραφος νόμος The underdog always win (τι εννοεις δεν το λεει κανεις αυτο ; ) και έτσι στο τελος δεν νομίζω οτι θα υπάρξει ούτε ένας που παρακολούθησε πιστά το Person of Interest και θα έχει να πει μια κακή κουβέντα αντιθέτως στις καρδίες όλων υπάρχει αγάπη , θαυμασμός και νοσταλγία στο άκουσμα του ονόματος της σειράς . Το Person of Interest ήταν , ειναι και θα παραμείνει ένα διαμάντι που χάθηκε άδοξα . Αυτή η σειρά θα μπορούσε να γίνει ο ορισμός για το πως πρέπει να γράφεται και να παρουσιάζεται μια σειρα .

Μπορώ να πω ότι μου λείπει η σειρά δεν είμαι έτοιμος να κάνω επανάληψη αλλά μπορω να δω αγαπημένες σκηνές και να νιώθεις συνεπαρμενος απο το τέλειο αποτέλεσμα που παρακολουθώ . Το Person of Interest θα το θυμάμαι πάντοτε ως την σειρά που λάτρεψα οπως καμία άλλη δέθηκα μαζί της απίστευτα , διήυθηνα το μπλογκ στις καλύτερες σεζόν της στα πάνω της και τα κάτω της ,συμφώνησα με πολλες απόψεις φαν της , τσακώθηκα με άλλους ακόμα περισσότερο , αλλά εν τέλει μόνο καλά πράγματα έχω να θυμάμαι . Για αυτή τη σειρά εχω μείνει ξάπρυπνος ολόκληρα 24 ώστε να κάνω ριβιού και περίλήψεις και αναρτήσεις γενικά ,εω φύγει απο εξέταση μαθήματος νωρίτερα χωρις να με νοιάζει καν αν περνάω (φυσικά και κόπηκα) μόνο και μόνο για να δω επεισόδιο (2.13 dead reckoning worth it που κόπηκα) έχω κάνει ριβιού την ώρα μαθήματος στο πανεπιστήμιο ενω ταξίδευα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις  ,στη μια και μοναδική εργασία που έκανα στο πανεπιστήμιο είχα θέμα το Person of Interest (Ναι ξερω βλαμμένος) . Γενικά αυτή η σειρά είναι κάτι που αγάπησα .
Στα πιο πρακτικά του Person of Interest τώρα ... δε θέλω να επεκταθώ δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να το κάνω απόψε θέλω να κάνω μια μικρή επανάληψη και μετά .Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα άνθρωπος που μπαίνει στο μπλογκ για να δει αν θα υπάρχει ανάρτηση έχουν περάσει σχεδόν 100 μέρες χωρίς να γινει μια . Ελπίζω  να υπάρξει ανταπόκριση . Θέλω να ξανακάνω αναρτήσεις μετα απο 100 μερες ηρεμίας (kinda) νομίζω οτι μπορώ . Ελπίζω να μην απογοητευτούν όσοι περίμεναν κάτι πιο πρακτικό για τη σειρά , ηθελα απλά να ξανακάνω μια ανάρτηση και ήταν η τρέλα της στιγμής . Εν καιρώ θα υπάρξει και άλλη . Godspeed .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου