Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - 5.10 - The Day The World Went Away (ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ)

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Τι αλλο μπορώ να γράψω για το 100ο επεισόδιο του Person of Interest ; Μου γάμησε τη ζωή . Δεν ξερώ τίποτα πια . Νιώθω ένα κενό , θέλω μόνο να φωνάξω να σπάσω κάτι δεν μπορώ δεν αντέχω . ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ . ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΟΣΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ . Σε ενα επεισόδιο που κανονικά δεν επιτρέπεται για καρδιακούς και για εμένα δυστυχώς επιβεβαιώθηκα ο γκαντεμης 2/2 θανάτους , δεν δαγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα . Νομίζω οτι τα έχω δει όλα τωρα πια ας πεθάνει μετά και ο Φιντς (που θα γινει κι αυτο) να ψοφήσω και εγω μαζι τους . Δεν αντεχω άλλο δεν μπορω . Λυπηθείτε με ! Και μετα απο όλα αυτά ας αναλύσουμε το γαμωεπεισόδιο στο διάολο .

Τι να πω ; Πρώτη σκηνή ο Φιντς να μιλάει στη Μηχανή . Καλώς τα παιδιά για πρώτη σκηνή . I wanted to talk to you , no one else would really understand how much of a converstaion is you can't talk back . That's my fauld . But i ve been thinking and i know you have too about how all this plays out about what happens next . I am sure you've made a million different versions . I know some very bad things are coming . I know i am probably going to die . I accepted that a long time ago . But i wondering if in any of those many versions the people that i ve roped into helping me , my friends whether they get out alive . Is there a path we are on ? I suppose i may have made that impossible . Even if you could tell me , it's probably too late . ΠΩΡΩΣΗ και στεναχώρια ταυτόχρονα . Και τότε σκάει μύτη μια σερβιτόρα με δυο καφέδες . Φαινόταν πολύ σίγουρη και αμέσως ψιλιάστηκα Σαμαρείτη αλλά φαντάστηκα ότι αν ήταν εκείνος θα τον είχαν πάρει σηκωτό τον Φιντς . Πόσο βλάκας ήμουν . O Finch λέει αντίο στη Μηχανή επιστρέφει στο αρχηγείο και αποκλείει εκείνον και την Ρουτ απο το να έχουν πρόσβαση σε κάτι το οποίο η Ρουτ διαφωνέι κάθετα . Πιστεύει οτι θα είναι μοιραίο λάθος αν το κάνουν . Κατηγορεί τον Φιντς οτι δεν της έδωσε ποτέ όνομα γιατι ήξερε κάποια στιγμή ότι ίσως χρειαστεί να την σκοτώσει , το ίδιο του το παιδι αλλά εκείνος δεν της έδωσε όνομα γιατι ήθελε κάποια μέρα η ίδια να διαλέξει το δικό της . Έτσι κλείνει ξανά το σύστημα όπως είχε κάνει και παλιά αλλά αυτή τη φορά δεν της στερεί τη φωνή . Την αφήνει να διαλέξει τη δική της *sick bastards* .
Δυστυχώς αυτό που έγινε στο καφέ δεν ήταν μια παρεξήγηση αλλά ένα μοιραίο λάθος του Φιντς . Πήγε στην καφετέρια που είχε πάει την Γκρεις στο πρώτο τους ραντεβού και ο Σαμαρείτης το ήξερε γιατί ξέρει ποιοι ήταν και τι έκαναν . Έτσι η ταυτότητα του Φιντς διαλύεται και ο Σαμαρείτης μπορει να τον δει και να τον εντοπίσει . Η Ρουτ και ο Ρις τον σώζουν στο πανεπιστήμιο και τον μεταφέρουν στο safe house . Ρις Φιντς Φασκο Ρουτ Σω Ελάιας είναι όλοι εκεί γνωρίζοντας ότι ο Σαμαρείτης θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στον Φιντς . Και έτσι γίνεται οι πρώτες ενισχύσεις φτάνουν και η Ομάδα χωρίζεται : ο Ελαιας αναλαμβάνει να κρυψει και να προστατέψει τον Φιντς . ο Ρις με τον Φάσκο να ερευνήσουν και να διαλύσουν ένα παράρτημα του Σαμαρείτη ώστε να μη φτάσουν στον Φιντς και η Ρουτ με τη Σω να σκοτώσουν όσους ήρθαν για τον Φιντς . Οι τελευταίες τα καταφέρνουν μια χαρά , ο Φάσκο με τον Ρις πεφτουν σε ενέδρα του Σαμαρείτη αλλά μπιτς πλιζ . Απο την άλλη πλευρα οι λιγότερο τυχεροί ηταν ο Ελαιας με τον Φιντς δεν προλαβανε να φανε πουτανεσκα :( Στα double b's εκεί που είχαν κρυφτεί στο 1.07 o Reese με έναν απλο φοβισμένο καθηγητή τον Τσάρλι Μπέρτον που τελικά ήταν ο Ελάιας . Αυτή τη φορά δεν έφυγαν όλοι ζωντανοί απο εκεί . Ακόμα και αν ο Ελάιας είχε σκεφτεί μερικά βήματα μπροστα ο Σαμαρείτης είχε σκεφτεί χιλιάδες και έτσι αφού πρόσεξε ότι οι συμμορίες που κατοικούσαν σε αυτά τα κτίρια παραήταν ήσυχες κατάλαβε ότι εκεί κρύβεται ο Φιντς και πάνω που νόμιζες ότι θα ξέφευγαν με τον Ελάιας βλέπουμε τον Καρλ να δέχεταθ μια σφαίρα στο κεφάλι . Πέθανε για τον τελευταίο του φιλο . RIP Carl Elias , you will be missed . Τι να πρωτοθυμηθώ απο εσένα , τον προδοσία στον Ρις , την εκδίκηση στο θάνατο της Κάρτερ με αυτόν τον επικό μονόλογο σχετικά με τους outliers , το πως διέλυσες τον Ντόμινικ , το πως βοήθησες την Ομάδα καθε φορα που σε είχε ανάγκη . Ήταν ένας μαφιόζος με ιδεολογία , the devil we know .

Ο Φιντς συλλαμβάνεται και τον παραδίδουν στον Γκριρ . Ξεκάθαρα ο Φιντς δεν πρόκειται να του πει τίποτα για τη Μηχανή και τους φίλους του αλλά ο πανούργος άγγλος έχει άλλο σχέδιο . Ο Χάρολντ δε θα πεθάνει αλλά θα δουλέψει για το Σαμαρείτη θα τον βοηθήσει και μάλιστα με τη θέληση του . Αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο και έτσι Ρουτ και Σω κάνουν ντου σε μια έξτρα μπαντ ας σκηνή (λάτρεψα την έξοδο τους απο το αυτοκίνητο) και προσπαθούν να σώσουν τον Φιντς . Έχοντας στριμώξεει ένα πράκτορα του Σαμαρείτη αλλά μη μπορώντας να τον σκοτώσουν η Ρουτ πιάνει την κουβέντα στη Σω σχετικά με το i am crazy the whole world is a simulation . Δεν υπήρχε καταλληλότερη στιγμή απο αυτή όπως φάνηκε και απο τα επόμενα λεπτά . Ο κόσμος είναι φτιαγμένος όχι απο κάτι σταθερό αλλά μορφές έτσι τα πάντα είναι μια προσομοίωση . I like that idea that even if we are not real we represent a dynamic . A tiny finger tracing a line in the infinite . A shape . And then we are gone . Και μετα απο ενα ελαφρυ πέσιμο στη Σω (λολ ρε Ρουτ τι στιγμη διαλεξες) σώζουν τον Φιντς αλλά για να τον σώσουν η Σω αναγκάζεται να θυσιαστεί ξανά , η Ρουτ δε θελεί αλλά την ακουει και την αφήνει εκεί . Για άλλη μια φορά η Shaw takes one for the team .

Η Ρουτ αιμμοραγει ο Φιντς έχει φτάσει στα όρια του πριν πέθανε ο Ελάιας για εκείνον και τώρα θυσιάζεται η Σω ώστε να ζήσει ξανά . ΄΄Ολοι οι άνθρωπου που γνωρίζει καταλήγουν νεκροί , πεθαίνουν εξαιτίας εκείνου και της Μηχανής του , he can't take it anymore . Η Ρουτ όμως πιστεύει κάτι άλλο , πιστεύει ότι δεν είναι νεκροί , ναι μεν πέθαναν κάνοντας τις επιλογές τους πέθανα όμως για κάτι που πίστευαν , είναι ακόμα υπο το βλέμμα της Μηχανής που τους παρακολουθεί και μαθαίνει απο αυτούς . As long the Machine lives , we never die αυτό  είπε η Ρουτ στον Χάρολντ που πριν γίνουν όλα χάλια . Εκείνος φαίνεται απογοητευμένος , υποστηρίζει ότι όλο αυτό το χάος ήταν κάτι που δεν ήθελε ποτέ να γίνει , αυτο που τους σημβαίνει τώρα δεν είναι ζωή είναι απλά επιβίωση αυτο που κάνουν δεν είναι κάποια υπογεια μυστική επαναστατική κίνηση αλλά ένας αγώνας εξόντωσης απο τον Σαμαρείτη . Αυτά είπε ο Φιντς πριν ο goddamn Blackwell τους σημαδεψει ,καθώς έχει πάρει εντολή να σκοτώσει το συνοδηγό βασικά και αν κάτσει και την οδηγό αλλά η Ρουτ έχει άλλη γνώμη και σώζει τον Φιντς , όχι όμως και τον εαυτό της που τρώει μια σφαίρα . Η αστυνομία τους σταματάει συλλαμβάνει τον Φιντς αλλά η Ρουτ δεν φαίνεται καλα . OH MY είπα και σκέφτηκα τέλειωσε το επεισόδιο για σημερα αλλά είχε αλλα δεκα λεπτα τι άλλο μπορει να συμβεί τι έχουν σκεφτει να προσθέσουν σε αυτή την επεισοδιάρα ;

Ανακρίνουν τον Φιντς , αλλά δεν έχουν και πολλά για να συνεχίσουν . Μόνο οτι τον λένε Χάρολντ ότι ο πατέρας του ήταν σε έναν οίκο ευγηρίας και ότι πατηγορείται για προδοσία .Το μόνο που έχουν είναι αναφορές άλλων αναφορών για τον Φιντς . Ψηφιοποίησαν τα έγγραφα τους και όλα τα στοιχεία που αφορούσαν τον Φιντς έκαναν φτερά . Υπάρχουν όμως τα αρχεία του για προδοσία στην Ουασινγκτον . Και εκεί θα τα βρουν . Ο Χαρολντ δεν νοιάζεται για αυτά θέλει μόνο να μάθει πως είναι η Ρουτ . Οταν του αρνούνται αυτη τηνπληροφορία όπως και το τηλεφώνημα που δικαιούται , αρχίζει να τα παίρνει και ξεσπάει I have played by the rules for so long . Ο πράκτορας νομίζει οτι μιλάει σε εκείνον και εκεί ο Φιντς δίνει πόνο " Δουλεύεις εκ μέρους ενος συστήματος τοσο τραυματισμ.ένου που δεν το προσεξες καν όταν εγινε διεφθαρμενο απο τον πυρήνα του . Οι κανόνες σας αλλαζαν καθε φορα που ηταν βολικο για εσας .Μιλουσα για τους δικους μου κανόνες . Έζησα συμφωνα με αυτούς τους κανόνες για πολύ καιρό , πιστεψα σε αυτους για τόσο πολύ καιρο , πίστεψα οτι εαν παιζεις συμφωνα με αυτούς τους σωστούς κανόνες στο τέλος θα νικήσεις . Αλλά έκανα λάθος έτσι δεν είναι; Και τωρα που όλοι οι άνθρωπο που νοιάζομαι είναι νεκροί ή θα είναι σύντομα και εμείς θα έχουμε χαθεί χωρίς να αφήσουμε ένα ίχνος . Έτσι τώρα πρέπει να αποφασίσω .Να αποφασίσω εαν θα αφήσω τους φίλους μου να πεθάνουν να αφήσω την ελπίδα να πεθάνει και τον κόσμο να ζήσει κάτω απο την τυραννία σας και όλα αυτά επειδή εγω έπαιξα με τους κανόνες μου . Προσπαθώ να αποφασίσω . Θα σε σκοτώσω . Αλλά χρειάζομαι να αποφασίσω πόσο μακριά θα φτάσω , πόσους απο τους κανόνες μου θα πρέπει να σπάσω για να το πετύχω" . Ο μπάτσος νομίζει ότι τα λέει σε εκείνον και ένα i wasn't talking to you επιβεβαιώνει οτι η Ρουτ δύσκολα είναι ακόμα ζωντανή .

Τον μεταφέρουν στο κελι του , ο Σαμαρείτης έχει στείλει πράκτορες και καλα του FBI να τον πάρουν αλλά οι αστυνομικοι προσπαθούν να τον κρατήσουν . Τον αφήνουν για λίγο μόνο του και το τηλέφωνο χτυπάει . Η φωνή της Ρουτ ακούγεται εκεί ήξερα ότι τέλειωσαν όλα . Can you hear me ? τα γουρλωμένα μάτια του Φιντς οταν λεει Ρουτ , poor him ... No Harold i chose a voice . *χτύπημα κάτω απο τη μέση μπάσταρδοι θα με πεθάνετε* Πλάνο στο άψυχο σώμα της Ρουτ .. Είναι νεκρή πια . Πέθανε για ένα άτομο που θεωρούσε ότι ήταν επιβεβλημένο να ζήσει τον αρχιτέκτονα του μέλλοντος . Για τον Φιντς αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι . Δεν αντέχει άλλο , δεν μπορεί να παίζει πια με τους δικούς του κανόνες εφ'οσον ο Σαμαρείτης έχει αλλους που του δίνουν πλεονέκτημα . Έτσι διατάζει τη Μηχανή να βρεί τρόπο να τον βγάλει απο τη φυλακή και το κάνει με το να ελευθερώσει τους φυλακισμένους δημιουργώντας εξέγερση ουσιαστικα , χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες . Σω και Ρις φτάνουν στις φυλακές . Βλέπουν το χαμό που γίνεται και τότε ο Φάσκο παίρνι τηλέφωνο για να τους ενημερώσει για τη Ρουτ η μη αντιδραση της Σω ήταν σπαρακτική μπορώ να πω . Πρέπει να βρούμε τον Φιντς λέει αλλά ο Τζον το έχει καταλάβει ότι ο Φιντς δεν είναι πια το θύμα αλλά ο θύτης , πέρασε στην επίθεση και θα κάνει άσχημα πράγματα για να νικήσει . Όλα αυτά κάτω απο το τραγούδι των Nine inch nails - the day the world went away . Πόσο έπος και πόσο πώρωση .

Ο Φιντς δεν αντέχει άλλο δεν μπορεί αυτή την κατάσταση πια . Δυο άνθρωποι πέθαναν σήμερα για να τον προστατέψουν δυο φίλοι του . Ο Ελαιας και η Ρουτ . Ο,τι και να πω για την Ρουταρα είναι λίγο είχε την μεγαλύτερη εξέλιξη ως χαρακτήρας στη σειρά  και είχε γίνει απο τις αγαπημένες μου . Αλλά δεν είναι μαζί μας πια . Ή μαλλον θα είναι μέσα απο τη Μηχανή και αυτό μας το είχαν πει απο το καλοκαιρι αλλά εμεις δεν το ακουσαμε . Το ακούσαμε αλλα δεν το καταλάβαμε . Η φωνή της Ρουτ που μιλάει στη Μηχανή στο πρώτο επεισόδιο στην πρώτη σκηνή δεν είναι η Ρουτ αλλά η Μηχανή και λογικά μιλάει στην Ρουτ ή στον Φιντς ποιος ξέρει . *YOU SICK BASTARDS* Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω όλα αυτά ηταν πολύ περισσότερα απο όσα περίμενα να γίνουν . Περίμενα ποιο επικό θάνατο της Ρουτ αλλα μόνο και μόνο ότι πέθανε δε με έκανε να νοιάζομαι για το πως αλλα για το οτι έγινε . RIP Samantha Root Groves . Ήσουν αναμφίβολα ένας απο τους ακρογωνιαίους λίθους του Person of Interest . Σεβασμός και θλίψη μόνο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου