Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Person of Interest - Ντροπή

Δεν περίμενα ότι θα γράψω κείμενο ποτέ στο Person of Interest Greece που θα είχε τίτλο ντροπη δίπλα στο όνομα της σειράρας μας . But things change and so must i . Υπάρχουν αρκετά πράγματα για τα οποία μπορεί να ντραπεί κάποιος . Αλλά το χειρότερο μάλλον βρίσκεται σε αυτό που θα σας γράψω . Να νιώθεις ντροπή για κάτι που δεν έκανες εσυ αλλά κάποιος άλλος .

Σε ένα άρθρο που γράφτηκε στο buzzfeed με τίτλο The Triumphant Rise And Mysterious Fall Of “Person Of Interest” (bitch please τον τίτλο τον είχα σκεφτεί εγώ πρώτος το είχα δει το όνειρο δυστυχώς) όχι μόνο οι παραγωγοί απαντούν για το πως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΕ ποτε ότι η σειρά δεν θα πάρει 22 επεισόδια αλλά 13 και ότι θα είναι η τελευταία σεζόν . "Μείναμε έκπληκτοι" αναφέρει ο Πλεγκμαν "είχαμε την αίσθηση ότι θα παίρναμε εντολή για 22 επεισόδια " . Έμαθαν ότι δεν θα είναι στο χειμερινό πρόγραμμα κατα την παρουσίαση του προγράμματος του CBS . "Περάσαμε απο τα γνωστά συναισθήματα σε περιπτώσεις όπως αυτή . Κανείς δεν ήταν ξεκάθαρος με εμάς για το εαν αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν , κατα κάποιο τρόπο το αποφασίσαμε εμείς ότι θα είναι η τελευταία σεζόν . Διαβάζεις τα φύλλα τσαγιού και ήταν προφανές με την εντολή για λιγότερα επεισόδια ότι δεν είναι πιθανό να ανανεωθούμε . Έτσι είπαμε , γάμα το . Θα πούμε το τέλος της ιστορίας μας με τέτοιο τρόπο που δεν κλείνει μόνιμα την πόρτα της σειράς , δεν θα ήταν ένα ταιριαστό τέλος στη σειρά αυτή ετσι κι αλλιως . Αλλά το να κάνουμε την τελευταία σεζόν με αυτό τον τρόπο είχε σα στόχο να αφήσουμε τους πάντες ευχαριστημένους με το πως είπαμε τηνη ιστορίας μας . Και αυτή ήταν η αποφαση μας . Αυτό είναι ένα δώρο . " Και εκεί που λες FUCK YOU CBS , ΨΟΦΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΟ , έρχεται το μεγαλύτερο χτύπημα απο όλα . Το κανάλι που πεισματικά αρνόυνταν ότ το Person of Interest έχει ηδη ακυρωθεί και μένει μόνο η αναοίνωση και όχι μόνο αυτό αλλά έχει και ελπίδες για ανανέωση . αφου το πέταξαν ΜΑΙΟ ΜΗΝΑ στο τέλος της σεζόν όπου δεν νοιάζεται κανείς , αφου καίνε τα επεισόδια πετάγωντας τα το ενα πισω απο το άλλο για να καλύψουν τρύπες στο τιποτένιο πρόγραμμα τους κάνουν κάτι εξευτελιστικό . Ενώ οι σεναριογράφοι είχαν δηλώσει ότι θα δώσουν πόνο με 13 μη αυτοτελή αλλά τελειως serialized επεισόδια εκείνοι του CBS παρενέβησαν και ζήτησαν να κρατήσουν τη δομή που είχε τις πρωτες σεζον δηλαδη case of the week κλπ . "Υπήρχε μια συζήτηση σχετικά με τον αριθμό των αυτοτελών επεισοδίων σε σχέση με τα serialized και προς έκπληξη μου , ήταν ακόμα σημαντικό για εκείνους " είπε ο Νόλαν "Και στο βαθμό που γίνονται συμβιβασμοί σε αυτή την τελευταία σεζόν , είναι σε αυτό τον τομέα . Εύχομαι να είχα μερικά ακόμα επεισόδια για να πω την μεγαλύτερη ιστορια  . Αλλά είμαι πολυ , πολύ υπερήφανος για το τι καταφέραμε ! "


Aυτό εγω το αποκαλώ ντροπη . Είσαι ένα σημαντικό κανάλι και φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο σε μια σειρά που σε εχει υπηρετήσει πιστά , σου έχει φέρει νούμερα (μεχρι 16 εκατομμύρια είχε φτάσει) διαφημίσεις , κέρδη αλλά εσυ όχι μόνο την καις , την ταλαιπωρείς , την κακομεταχειρίζεσαι , την εξευτελίζεις αλλά και παρεμβαίνεις στην τελευταία αξιοπρέπεια που της έχει μείνει : το πως είναι πια . Θέλεις να το αλλάξεις μέχρι και αυτό χωρις λόγο και αιτία απλα επειδή είσαι ένα γερασμένο κανάλι , κοντόφθαλμο και ξεπερασμένο , κολλημένο στην εποχή που τα Procedurals μεγαλουργούσαν και νόμιζεις πως εν έτει 2016 ο κόσμος θέλει να δει άλλη μια σεζόν NCIS (FOR GOD'S SAKE 13 σεζόν λήξτε το επιτέλους , εγω θα είχα βαρεθεί να βλέπω τους ίδιους ανθρώπους στα γυρίσματα επι 13 χρόνια) . Πήρατε τα πάντα απο το Person of Interest αλλά ακόμα και έτσι ένα χρόνο στο ντουλάπι χωρίς προμοτάρισμα ξεχασμένο απο όλους τους άπιστους και μη φαν , επέστρεψε και κάνει νούμερα καλύτερα απο τις φρέσκες σειρές σου που είναι στο στυλ που θελεις , άρρωστες σειρές για ένα άρρωστο κανάλι που παραπαίει και είναι σαν ένας γκρινιάρης γέρος στα τελευταία του και ετοιμάζεται να ψοφήσει κάνοντας ανυπόφορη την ζωή όλων γύρω του . Πραγματικά ήρωες οι παραγωγοί της σειράς μας που δεν έδειραν εκείνους που φταίνε για την ακύρωση μας . Επίσης ποτέ δεν τους προσέβαλαν σε αντίθεση με ο,τι έκανε το CBS δηλαδή πισώπλατα μαχαιρώματα . Ντρέπομαι λοιπόν που η καλύτερη σειρά των τελευταίων 5 ετών ακυρώθηκε απο ένα ξεδιάντροπο και αισχρό κανάλι που δεν του άφησε καμία αξιοπρέπεια αλλά επέμεινε να το ταπεινώσει μέχρι και στις τελευταίες της στιγμές . Ντροπη .

Υ.Γ Έβακα ετικέτα liberty γιατι χίλιες φορές ελεύθεροι απο το CBS παρά ένα ακόμα χρόνο μαζί του . DIE .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου