Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Person of Interest : Το Τέλος

Πολλές συζητήσεις γίνονται για την απόφαση του CBS να δώσει μόλις 13 επεισόδια στο Person of Interest . 13 επεισόδια και ούτε καν στην αρχή της σεζόν αλλα στη μέση . Ναι μπορει οι παραγωγοί να είχαν ζητήσει πλείστες φορές απο το κανάλι να κάνουν λιγότερα επεισόδια ανα σεζόν αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί . Μία σειρά που ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες λόγω του ιδιαίτερου θέματος της και της πολιτικής του καναλιού που δεν επιφυλλάσει εκπληξεις στους θεατές αλλά παρουσιάζει συνεχώς κάτι μονότονο όπως τα procedural δράματα του . Γρήγορα όμως καθιερώθηκε ως μια ανατρεπτική σειρά , γεμάτη εκπληκτικές σκηνές , ισχυρούς και συχνά γκρι χαρακτήρες που απο το αμαρτωλό παρελθόν τους βρίσκονται τώρα στο κυνήγι εξιλέωσης για όσα προκάλεσαν ηθελημένα ή μη .

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Person of Interest - Season 5 - Η τελευταία μάχη

Το Person of Interest ανανεώθηκε . Αυτά είναι τα καλά νέα όλοι χάρηκαν άλλοι είπαν μέχρι και για 6η σεζόν αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και η σειρά πληρωνει τα σπασμένα επειδή δεν ανήκει στο CBS αλλά στη Warner Bros . Έτσι το κανάλι αποφάσισε ναι μεν να ανενεώσει τη σειρά αλλά μόνο για 13 επεισόδια που θα είναι και τα τελευταία για το Person of Interest . 13 τελευταία επεισόδια . 13 . 13 . 13 .13 .13 13 13 13 13 13 13 131313131313131313131311313131313131313131313131313131313131313131313131313131313 . Όχι δεν κόλλησε το 1 και το 3 απλά προσπαθώ να το χωνέψω . Το Person of Interest τελειώνει αυτό είναι το κακό νέο , στα θετικά (ναι υπάρχουν και αυτά) αυτά τα τελευταία 13 επεισόδια δεν θα είναι καθόλου αυτοτελή αλλά τελείως serialized και έτσι θα δούμε 13 επικά επεισόδια στα οποία θα επέλθει η πτώση του Σαμαρείτη και ύστερα θα μετακινηθούμε στο Νetflix για νέες περιπέτειες (ΕΛΠΙΖΩ) !
Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ύπαρξη αυτής της σειράς αλλά και για ότι της δίνουν την ευκαιρία να κλείσει με αξιοπρέπεια όλες τις τις εκκρεμότητες .

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Person of Interest - Season 5 - The shape of things to come

Το Person of Interest έκλεισε τη τέλεια 4η σεζόν του με ένα φινάλε γεμάτο πόνο αλλά και δράση και αν ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη η ανανέωση της σειράς απο το κανάλι οι παραγωγοί αισιοδοξούν . Ο Greg Plageman , ένας εκ των δύο ηγετών του Team μας , μίλησε για τη 5η σεζόν του Person of Interest και το πως θα αλλάξουν τα πράγματα μετά απο ένα τέτοιο επεισόδιο όπως το 4.22 YHWH .

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.22 - YHWH

Χρειάζεται να πω κάτι ; Χρειάζεται να πω ότι αυτή η σειρά είναι η καλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ ; Χρειάζεται να πω ότι η σκηνοθεσία , το σενάριο είναι αντίστοιχα ταινιών ; Χρειάζεται να πω ότι προσκυνώ Michael Emerson , Amy Acker & Jim Caviezel ; Χρειάζεται να πω DIE SAMARITAN , DIE , THE MACHINE IS STILL ALIVE ; Αυτή η σειρά που όταν ξεκίνησε στιγματίστηκε με ως είδος σαν ένα κλασικκό procedural του CBS , έχει φτάσει να είναι η καλύτερη σειρά , η πιο ανατρεπτική και σίγουρα εκείνη που μας προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις και μας κάνει να αναρωτιώμαστε τι άλλο μπορούν να σκεφτούν ώστε να μας κάνουν να τους αγαπήσουμε περισσότερο . Σε ένα επεισόδιο όπου η πτώση της Μηχανής έμοιαζε βέβαιη , είδαμε την πιο συγκινητική σκηνή σε όλο το Person of Interest , μια σκηνή που με έκανε να πωρωθώ όσο δεν πάει και να είμαι έτοιμος να σπάσω τον υπολογιστή σε περίπτωση που η Μηχανή δεν επιβίωνε . Αλλά μάλλον είπα αρκετά , ώρα να αναλύσουμε το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν , YHWH , που after all σήμαινε Πατέρας !

Person of Interest - 4.22 - YHWH - Review

Είναι ενα review με το οποιό ταυτίζομαι αόλυτα . Το δικό μου ίσως δεν βγει ποτέ θα δούμε . Διαβάστε αυτόκαι υποκλιθείτε στο μεγαλείο του Person of Interest ! This season of Person Of Interest has had many themes. We’ve dealt the idea of security versus freedom; violence versus non-violence; greater good versus principled action. But the one that has always been present, since the moment the show aired, was the idea of parent and child. Finch could be described as a den mother, in a lot of ways; he takes in these broken, angry human beings and shapes them into forces of good for society.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Person of Interest - 4.22 - YHWH - Πληροφορίες και live σχολιασμός !

Απόψε τελειώνει . Απόψε ίσως είναι το τέλος του Person of Interest μόνιμα ή μία ευκαιρία για αναγέννηση . Στη κατάσταση που βρίσκεται τώρα η σειρά θα μπορούσε να είναι το επεισόδιο όπου ο Φιντς και ο Ρις πεθαίνουν οπως μας έχουν υποσχεθεί οι σεναριογράφοι μας απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο κάτι που θα σήμαινε το τέλος της σειράς μόνιμα . Ας δούμε τι ξέρουμε για το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν με τίτλο YHWH .