Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Person of Interest - Season 4 - Review

Έχω τα νεύρα μου και άπειρο διάβασμα , so ποια καλύτερη στιγμή απο το να κάνω τώρα το ριβιου της 4ης σεζόν του Person of Interest . Βέβαια θα μου πείτε είχες κάνει της 3ης για να θέλεις και της 4ης ; Όχι αλλά who cares . Έχω βάλει το exit music που είχαμε δει στο φινάλε της 3ης σεζόν *We hope that you choke , THAT YOU CHOKE - κάμερα σε μένα , βλέμμα γεμάτο μίσος και οργή και μετά η φάτσα του Γκριρ* . Let's rumble


Το Person of Interest είναι σαν το Doctor Who , σε κάθε σεζόν (ή ανα μερικές σεζόν) είναι σαν να αναγεννάται ο πρωταγωνιστής και να εμφανίζεται ένας νέος Doctor που έχει τις μνήμες αι τα βιώματα του προκατόχου του . Βασικά θα μπορούσα πολύ εύκολα να παραλληλίσω τη σειρά μας με κάθε Ντόκτορ . Οι πρώτες δυο σεζόν ήταν σαν τον 8ο Ντόκτορ Christopher Eccleston , αρκετά συμπαθητικές (εντάξει αρκετά παραπάνω απο συμπαθητικές) με πολλές προοπτικές και επικές στιγμές . Η τρίτη σεζόν ήταν σαν τον David Tennant , ένα συνεχόμενο αδιάκοπο έπος ! Στιγμές που σου ερχόταν να ουρλιάξεις απο τη πώρωση ή σε άφηναν μαλάκα με όσα έβλεπες και δεν πίστευες , ερμηνειές για όσκαρ , θάνατοι ή απώλειες γενικά που σε πλήγωσαν , τρομερές ανατροπές και παρά την ελπίδα ότι στο τέλος οι ήρωες της εκάστοτε σειράς θα σωθούν στο τέλος είχαμε την πλήρη αποκαθήλωση και για τους δυο , η ομάδα της Μηχανής έπεσε απο τον Σαμαρείτη και ο Τένναντ απο τη καλή του τη καρδιά . Και φτάνουμε στη 4η σεζόν και τον Μάτ Σμίθ , γιατι ; Αρκετά συμπαθητική και η σεζόν και ο 11ος αλλά γιατί έπρεπε να είναι έτσι ; Γιατί δεν άφηναν το στόρυ στους ρυθμούς της 3ης ; Γιατι δεν άφηναν τον Τένναντ ; Αφού το προηγόυμενο μοντέλο ήταν επικότερο .. Αρκετά με τους παραλληλισμούς ας μιλήσω μόνο για το Person of Interest .

Η 4η σεζόν ξεκίνησε με το πήχη στο θεό . Κακά τα ψέματα οι προσδοκίες μετά το φινάλε της 3ης είχαν εκτοξευθεί επικίνδυνα και οι φαν ήθελαν να δούν κάτι αντίστοιχο ή ακόμα καλύτερο ! Δεν θα πάω επεισόδιο επεισόδιο το σχολιασμό γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ , θα πω όσα μου άρεσαν και για τα υπόλοιπα απλά δεν τα θεωρώ άσχημα απλά μέτρια *για το Person of Interest άσχημα δηλαδή* .

1ο της σεζόν με τίτλο Panopticon : μεταβατικό επεισόδιο έδειξε πως έχουν αλλάξει τα πράγματα για τους ήρωες μας και το τέλος του επεισοδίου με αυτό το τραγούδι με πώρωσε άπειρα !

5ο επεισόδιο της σεζόν Prophets αν και είχα φάει το σπόιλερ της μάχης μεταξύ Ρουτ και Μαρτιν με πώρωσε απίστευτα όλο το επεισόδιο και είδαμε που μπορεί να φτάσει ο Σαμαρείτης για να μην αφήσει κανέναν να μάθει για εκείνον .

9ο επεισόδιο The Devil You Know : πώρωση μόνο και μόνο απο το τίτλο , Elias vs Dominic και δεν είμαι καλά . Παρά την ξενέρα για τη μη επικράτηση του Ελάιας η ερμηνεια του Ενρικο Κολαντονι , η σκηνοθεσια και το φιναλε του επεισοδίου με έκαναν να το λατρέψω όπως είχα πει και τότε το καλύτερο επεισόδιο μη σχετιζόμενο με μηχανές *computers can bite me* .

10o επεισόδιο - The Cold War . Με την είδηση ότι θα έχουμε νέα τριλογία και με τις αναμνήσεις της προηγούενης , δεν ήταν δυνατό να μη πάθουμε σοκ στο ακουσμα της . Ένας άλλωστε τόσο δυνατός τίτλος όσο Ο Ψυχρός Πόλεμος μας έδωσε μία ιδέα για το τι είδους πράγματα θα δούμε . Με το πρόμο να μας έχει αποτελειώσει έρχεται το επεισόδιο και η συζητηση μεταξύ της Μηχανής - Ρουτ και του Σαμαρείτη - creepy boy . Δεν έχω λόγια για το επεισόδιο απλά τέλειο αλλα το φινάλε με το χαμίγελο του Γκριρ ήταν ό,τι πιο δυσοίωνο είχαμε δει για αυτή τη σεζόν .

11ο επεισόδιο If Then Else . Βγαίνει το πρόμο για το 11 και εγω ταξίδευα και δεν το είχα δει . Μου στέλνει ένας φίλος στο τσατ "βγήκε το πρόμο και απο τότε που το είδα μου γάμησε τη ζωή" . Το βλέπω και μένω μαλάκας , ήμουν έτοιμος να φωνάξω σε ένα γεμάτο λεωφορείο . Μου πήρε λίγα λεπτά να συνειδοτποιήσω ότι δεν γίνεται να πεθάνουν όλοι και πως το επεισόδιο θα μας δείξει προσομοιώσεις . Και που το κατάλαβα τι κέρδισα ; Είδα τη Σω να πέφτει απο τη ρουφιανα τη Μαρτιν και έπαθα δεκα εγκεφαλικά . Αυτό το επεισόδιο ύστερα απο το 3.10 είναι για μένα το καλύτερο του Person of Interest , ένα επεισόδιο μέσα απο τα μάτια της Μηχανής με ένα σπουδαίο τέλος , τι καλύτερο ;

12ο επεισόδιο Control Alt Delete : Μόνο και μόνο που αποκαλεί ο Φιντς τον Έλεγχο επιστάτη , λάτρεψα άπειρα . Mayhem Twins , sedition και δεν συμμαζέυεται , αλλα και ελπίδα για τη Σω .

13ο επεισόδιο M.I.A : Fuck the king , fuck Greer and Samaritan ! Η Σω ζει αλλά την έχουν αιχμάλωτη και μας λένε οι παραγωγοί οτι θα την ξαναδούμε στην 6η σεζόν . Fuck y'all .

17o επεισόδιο Karma : Do i need to give this guy's credit ? Michael Emerson !

19o επεισόδιο Search and Destroy : Έχουμε πρόβλημα , ο Σαμαρείτης προσπαθεί να εντοπίσει τη Μηχανή .

20o επεισόδιο Terra Incognita : Επιστροφή Κάρτερ . OH YEAH . Λάτρεψα , ό,τι και να πω είναι λίγο , όλο το επεισόδιο μια παραίσθηση του Ρις με την Κάρτερ να τον ξυπνάει επιτέλους απο το λήθαργο τόσων επεισοδιών που τον βλέπαμε να μη παλεύει για τίποτα με πάθος ! Το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν για μένα !

21ο επεισόδιο Asylum . Επιστροφή *sort of* της Σω και πτώση της Μηχανής . Τι άλλο θέλετε ;

22ο επεισόδιο YHWH . ΑΧ ΑΧ ΑΧ  γιατι ρε Μηχανή; Γιατί έπρεπε να πέσεις έτσι ; Διάλογος της Μηχανής με τον Φιντς . Δεν σχολιάζω τίποτα άλλο . Η Μηχανή μετανιωμένη για ό,τι εχει κάνει ώστε να μη πεθάνει , ο Φιντς λυπημένος που το δημιούργημα του είναι έτοιμο να πέσει και για τη κριτική που της άσκησε όλο αυτό το καιρό ενώ το μόνο που χρειαζόταν ήταν η καθοδήγηση του .


Αρνητικά της σεζόν : Η έλλειψη του Σαμαρείτη . Γιατί τον είδαμε τόσο λίγο ; Μπορούσαμε να είχαμε δει τόσα πράγματα , βλέπαμε ένα στα 4 επεισόδια τον Σαμ και επακολούθως Γκριρ , Μαρτιν (για την οποία και οι ίδιοι οι παραγωγοί είπαν ότι ήθελαν να την δείξουν παραπάνω την ιστορία της μέχρι να γίνει έτσι αλλά δεν είχαν χρόνο και την σκότωσαν *weird* ) . Για μένα που ο Γκριρ είναι το αντίπαλο δέος του Χάρολντ και έχουν τρομερές σκηνές μαζί , ήταν πλήγμα που τον είδαμε τόσο λίγο φέτος . Δεν είδαμε σε κανένα σημείο της σεζόν το καθεστός τρομοκρατείας που υποτίθεται ότι θα επέβαλλε ο Σαμαρείτης , ναι οκ πάντα υπήρχε σαν αναφορά ας προσέχουμε τι λέμε , που πάμε , τις κάμερες αλλα δεν ήταν ποτέ τόσο τρομακτικός πράγμα που με απογοήτευσε . Πολλά φίλερς μα πολλά φίλερς , υπερβολικά πολλά φίλερς . Ενώ στη τρίτη σεζόν είχαμε μόνο 4-5 στη χειρότερη εδώ πολλά επεισόδια ήταν φίλερς . Δεν έπρεπε . ΄'Επρεπε να είχαν μειωθεί σε 2-3 . Έπρεπε όλα τα υπόλοιπα να είχαν συνεχόμενη πλοκή και εξελίξεις . Brotherhood : πάντα με αυτή τη λέξη μου έρχονται και άλλες λέξεις όπως μαλάκας , άμπαλος , στόκος , άχρηστος , αμπλαουμπλας και ένα ευρύτερο ΓΙΑΤΙ ; Θέλατε να βάλετε τον Ελάιας στο παιχνίδι ; Βάλτε τον όπως στο 1ο επεισόδιο δηλαδή ως συνεργάτη της Ομάδας μας όταν εκείνη δεν μπορεί να επέμβει , μη μου φέρνατε το άχρηστο να κάνει τον αρχηγό , εκνευρίζομαι , πολύ κακός ηθοποιός , πολύ κακογραμμένος ο χαρακτήρας , τελείως ανούσιο στόρυ .Τη ψυχολόγα του Ρις (ούτε το όνομα της δεν θυμάμαι εγω ο διαχειριστής φανταστείτε) και την Χάρπερ τις συνοδεύει άλλο ένα γιατί . Γιατί έπρεπε ο Ρις να ερωτευθεί (λέμε τώρα) αυτήν ; Για να έχει κάτι να παλεύει ; Για αυτό είχαμε το επεισόδιο με την Κάρτερ . Για να έχουμε μια ρομαντική ιστορία ; Φέρτε πίσω Γκρεις να συναντήσει τον Χάρολντ να κλάψει όλη η Αμερική απο τη συγκινηση . Xάρπερ Ρόουζ : πουλημένη ; ρουφιάνα ; αντιπαθητική ; Τι να πρωτοπώ για αυτή τη κοπέλα ; Να μη τη ξαναδούμε , ασε που δεν μάθαμε γιατι της μιλούσε η Μηχανή εν τέλει , οκ της ανέθετε αποστολές αλλά γιατί σε εκείνην ; Αφου η κοπέλα είναι παραδόπιστη .

Η ανανέωση ήρθε . 15 (μάλλον) επεισόδια . Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι θα είναι η τελευταία μας σεζόν αλλά και να είναι εγω χαίρομαι για δύο λόγους : 1) Θα φτάσουμε τα 100 επεισόδια 2) θα έχουμε 15 μη αυτοτελή επεισόδια γεμάτα πώρωση και ανατροπες , ερμηνειάρες και στιγμές shock and awe . Το κόμικ κον όπου θα εμφανιστεί το Person of Interest είναι στις 11 Ιουλίου . Farewell μέχρι τότε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου