Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Person of Interest - Season 5 - The shape of things to come

Το Person of Interest έκλεισε τη τέλεια 4η σεζόν του με ένα φινάλε γεμάτο πόνο αλλά και δράση και αν ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη η ανανέωση της σειράς απο το κανάλι οι παραγωγοί αισιοδοξούν . Ο Greg Plageman , ένας εκ των δύο ηγετών του Team μας , μίλησε για τη 5η σεζόν του Person of Interest και το πως θα αλλάξουν τα πράγματα μετά απο ένα τέτοιο επεισόδιο όπως το 4.22 YHWH .
Πόσα πράγματα έχετε σχεδιάσει για τη 5η σεζόν μέχρι αυτό το σημείο ;
Εχουμε ήδη πολλές ιδέες . Μαζέψαμε τους σεναριογράφους στο τέλος της σεζόν και προφανώς αφήσαμε τους θεατές με ένα τεράστιο cliffhanger για το πως θα επιζήσει η Ομάδα της Μηχανής απο αυτή τη μάχη . Πραγματικά θέλαμε να ξέραμε που κατευθυνόμαστε . Τι σημαίνει για τη Μηχανή να είναι σε μία αδιαπέραστη βαλίτσα και τι συνεπάγεται με αυτό στα δυο πρώτα επεισόδια και ποιό θα είναι το μεγάλο θέμα της σεζόν . Μερικες σπουδαίες ιδεες προέκυψαν για αυτά τα θέματα και ο Τζονα (Νολαν - ο άλλος παραγωγός της σειράς) και εγω είμαστε ευχαριστημένοι με τα σχέδια .

Θα ξεκινήσετε την επόμενη σεζόν ως άμεσο επακόλουθο της επικής μάχης ή θα έχετε ένα χρονικό άλμα ;


Συζητήσαμε μερικές επιλογές και αισθανόμαστε ότι ο πιο ικανοποιητικός και ειλικρινής τρόπος θα ήταν να συνεχίσουμε σε πραγματικό χρόνο . Ξεκάθαρα η Ομάδα της Μηχανής κουβαλάει μία σπουδαία "μπάλα" . Η βαλίτσα μοιάζει τελείως αδιαπέραστη , ελπίζω να μπορεί να επιλεύσει στο νερό . (φράση είναι , δεν νομίζω να πετάξουν τη βαλίτσα στη θάλασσα)


Θα μπορούν να κατφύγουν στο άσυλο τους στο μετρό ; Ή αυτό είναι εκτός ορίων πλέον ;


Το μετρό είναι εντάξει όπως όλως παραδόξως και οι ψεύτικες ταυτότητες τους , που δεν έχουν αλλάξει απο το θέμα της οπτικής του Σαμαρείτη . Το πρόβλημα είναι ότι οι πράκτορες του Σαμαρείτη μπορούν να αναγνωρίσουν τα μέλη της Ομαδας μας στους δρόμους , ξέρουν ποιοί είναι και κάθε αφύσικη συμπεριφορά μπορεί να τους βάλει στο στόχαστρο του Σαμαρείτη (όπως είδαμε στο φινάλε όταν η Ρουτ και ο Φιντς έκλεψαν εκείνο το περιπολικό)

Περιμένετε να γυρίσετε πίσω στη δουλειά του να σώζετε αριθμούς , όσο το δυνατόν πιο σύντομα και την επόμενη σεζόν ή η συμπίεση της Μηχανής σαες επιτρέπει να απομακρυνθείτε για λίγο απο αυτό το θέμα ;


Χρειάζεται προσπάθεια για να επανέλθουμε στα κανονικά προφανώς . Φανταζόμαστε ότι η Μηχανή γνώριζε ότι η πτώση της ήταν επικείμενη όπως επίσης μπορεί να ήξερε ότι έναν αριθμό απο προμελετημένα και σχεδιασμένα εγκλήματα πριν συμπιεστεί σε μία βαλίτσα κέβλαρ ώστε με κάποιο τρόπο να ειδοποίησε τους δικούς μας ότι υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που πρέπει να προσέχουν μέχρι η Μηχανή να είναι ικανή να ανακτήσει κάποιες απο τις ικανότητες της .

Η Μηχανή πραγματικά αμφισβήτησε την ύπαρξη της στο φινάλε και σκέφτηκε ότι αν ο Φιντς έχει χάσει τη πίστη του σε εκείνη , ίσως θα πρέπει να πεθάνει . Πως αυτή η αμφισβήτηση του εαυτού της θα αλλάξει το μυαλό της Μηχανής καθώς τα πράγματα προχωράνε ;


Η ερώτηση σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δείχνει σαν η Μηχανή να έχει αισθήματα . Ξεκάθαρα έχει μία υποβόσκουσα άισθηση ανθρωπιάς και μία αίσθηση υπευθηνότητας απέναντι στην ανθρωπότητα και μία σχέση και σεβασμό προς το δημιουργό της . Αλλά όσα έκαναν οι χαρακτήρες μας σχεδιάστηκαν απο την ίδια την Μηχανή . Όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μειωθεί και να μετακινηθεί , η ίδια η Μηχανή τα έβαλε εκεί έξω για να την σώσουν οι δικοί μας . Το άφησε πάνω τους  . Διαφορετικά ήξερε ότι η πτώση της ήταν επικείμενη . Έθεσε το ερώτημα στο δημιουργό της , στο Πατέρα της εαν απέτυχε και ίσως θα έπρεπε να πεθάνει . Το γεγονός ότι οι χαρακτήρες μας και ιδιαίτερα ο Χάρολντ , έδρασαν έτσι μιλάει απο μόνο του "Μπορούμε να την ξαναφτιάξουμε ! "


Πως θα χειριστεί η Ομάδα της Μηχανής τα πράγματα μετά απο όλα όσα πέρασε αυτή τη σεζόν ;

H μεγαλύτερη αλλαγή απο πλευράς νοοτροπίας στους ήρωες μας συμβαίνει ιδιαίτερα στον Χάρολντ Φιντς και είναι η αλλαγή συμπεριφοράς ώς προς το δημιούργημα του . Κατα τη διάρκεια της σεζόν είδαμε τον Φιντς να παλεύει με την αναποφασιστηκότητα του ως προς τη δημιουργία μιας τεχνητής νοημοσύνης και το κίνδυνο που υπάρχει εξαιτίας της στην ανθρωπότητα . Είναι σαν να ήταν ο Όπενχαιμερ ή κάποιος επιστήμονας του Σχεδίου Μανχάταν (ατομική βόμβα) . Έκανε κάτι γιατί νόμιζε ότι ήταν αναπόφευκτο και νόμιζε ότι όντως μπορεί να βοηθήσει το κόσμο ή να αναπτύξει το πολιτισμό . Αλλά επίσης κατάλαβε τη δυνατότητα της για καταστροφή στην ανικανότητα μας να την ελέγξουμε . Πολλά απο αυτά έγιναν κατανοητά σε αυτή τη σεζόν στις λογομαχίες του με την Ρουτ πάνω σε αυτό το θέμα . Έχουμε δει και τους δύο αυτούς χαρακτήρες να αλλάζουν την στάση τους ως προς τη Μηχανή . Νομίζω ότι την επόμενη σεζόν ο Φιντς θα το σκεφτεί πάρα πολύ να ξαναζωντανέψει τη Μηχανή του και αν θα πρέπει να τη τροποποιήσει κατα κάποιο τρόπο . Ιδιαίτερα τώρα που παρακολουθήσαμε μία σεζόν όπου βασικά χτυπηθήκαμε απο έναν τρομακτικό αντίπαλο .


Ο Σαμαρείτης έκανε μερικά τρομακτικά βήματα για να διορθώσει μερικά απο τα προβλήματα που εντόπισε αλλά αυτές οι αποφάσεις ήταν πολύ άσπρες και μάυρες . Πόσο θα επηρεάσει αυτή η γνώση τον Φιντς που ετοιμάζεται να αλλάξει την Μηχανή του ;

Λοιπόν , όπως είδαμε στο φινάλε υπήρχαν μερικές περιπτώσεις όπου η Ρουτ παρακίνησε τη Μηχανή να μπει στο παιχνίδι . Πέθαινε αλλά ταυτόχρονα γινόταν και πιο ενεργή στα γεγνονότα που συνέβαιναν , ήταν κάτι που ο Χάρολντ ποτέ δεν ήθελε να κάνει ! Το έκανε λόγω της αγάπης της για τον δημιουργό της και την Ομάδα της αλλά πιθανώς και επειδή καταλάβαινε ότι η πτώση της είχε φτάσει και χρειαζόταν να κάνει κάτι απεγνωσμένο . Αυτοί ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι στο κόσμο που μπορούσαν να βοηθήσουν-σώσουν τη Μηχανή . Το γεγονός ότι έδωσε God Mode σε τόσους χαρακτηρες , το γεγονός ότι παρενέβη με το ασανσερ και τα φανάρια , αυτές ήταν παρεμβάσεις που δεν είχαμε δει ποτέ απο τη Μηχανή . Παραδοσιακά δρούσε μόνο μέσα απο τους χαρακτήρες . Αυτό είναι κάτι που θα διευρύνουμε την επόμενη σεζόν , μας φαίνεται πολύ καλή ιδέα .
Ο Γκριρ μοιάζει πολύ σίγουρος αυτή τη στιγμή . Πως θα συνεχίσει απο αυτή τη κατάσταση ;

Νομίζω ότι πολύ ενδιαφέρουσα γίνεται η εξέλιξη του Σαμαρείτη , τώρα που βασικά νίκησε , η Μηχανή δεν είναι πια στο παιχνίδι , είναι περιορισμένη και χρειάζεται το φιλί της ζωής επειγόντως . Όπως είπε ο Γκριρ στον Έλεγχο στο τέλος , ο πραγματικός έλεγχος είναι χειρουργικός , αόρατος , είναι σαν να μη ξέρεις ότι συμβαίνει . Νομίζω οτι το πραγματικό μυστήριο της επόμενης σεζόν είναι τι ετοιμάζει ο Σαμαρείτης , πόσο ακόμα τρομακτικός μπορεί να γίνει . Και υπάρχει κάποιο στοιχείο σε αυτά που κάνει ο Σαμαρείτης που είναι καλό ; Και τι σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα ; Και μεγαλύτερες ερωτήσεις αναδύονται ως προς την ελεύθερη βούληση , τι θέλουμε απο τη τεχνολογία και τι περιμένουμε απο αυτές τις τεχνητές νοημοσύνες όταν εμφανίζονται στο κόσμο .

Τι σε συναρπάζει περισσότερο για την επόμενη σεζόν ;

Ειμαι πραγματικά ενθουσιασμένος  με το γεγονός οτι θα εξερευνήσουμε το παρελθόν μερικών χαρακτήρων μας μέσω flashback σε διαφορετικές εκφάνσεις της προσωπικότητας τους . Νομίζω ότι όταν η Κάρτερ επέστρεψε και οι ερωτήσεις που έκανε στον Ρις και του είπε "Μα Τζον ποτέ δεν το έκανες . Ποτέ δεν μου τα είπες αυτά . Δεν είναι πολύ αργά για σένα Τζον " . Συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε αυτόν τον ηθοποιό στη σειρά όπου είναι εντελώς απείθαρχος με τα συναισθήματα του και με το τι σχεδιάζει να κάνει με την υπόλοιπη ζωή του *αν φύγει απο τη σειρά πεθαίνω* . Και αυτές είναι μεγαλύτερες ερωτήσειςπολυ ενδιαφέρουσες ώστε να προκαλέσουμε με αυτές το χαρακτήρα του Τζον Ρις την επόμενη σεζόν . Την ίδια στιγμή έχουμε τον Χάρολντ Φιντς , τον απίθανο Michael Emerson , που μπορεί να κάνει άνθρωπο ένα λάπτοπ όπως κανεις άλλος . Οι τελευταίες στιγμές όπου ο Φιντς μιλάει με τη Μηχανή , είδα τον Μάικλ στο πάρτι χθες βράδυ και του είπα "Δεν θυμάμαι τη μέρα που γυρίσαμε εκείνη τη σκηνή , είχες όντως Playback στη σκηνή που εμφανίζονταν στο λάπτοπ τα λόγια της Μηχανής ; " και είπε "Δεν δούλευε πάντα αλλά τα θυμόμουν απο το σενάριο , τα ένιωθα, ένιωσα τη στιγμή όπως ένας πατέρας με το παιδί του" Δεν ξέρω κανέναν που μπορεί να το κάνει αυτό πέρα του Μάικλ , αλήθεια . Έχουμε αυτόν τον υπέροχο ηθοποιό που νομίζω οτι πρέπει να προκαλέσουμε την επόμενη χρονιά .Νομίζω ότι ο Φιντς πρέπει να αποφασίσε τι έφτιαξε τελικά και τι θέλει να κάνει με το δημιούργημα του . Οι ήρωες μας έκαναν τα πάντα για να το κάνουν κινητό τώρα ο Φιντς πρέπει να αποφασίσει εκείνος τι θέλει .  Θα κατασκευάσει απο την αρχή τη Μηχανή ; Θα ζητήσει τη βοήθεια της Ρουτ για αυτό ; Και ποιά θα είναι η αποστολή της Μηχανής ; Ιδιαίτερα μετά τα όσα είδαμε ότι έκανε ο Σαμαρείτης στη Μηχανή . Μπορούμε να τη κατασκεύασουμε ξανά . Το ερώτημα είναι , τι θέλουμε να κάνει ; *Tear apart Samaritan*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου