Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Σκέψεις

 Έτυχε να βλέπω το 7ο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Person of Interest με τίτλο The Perfect Mark . Η ιστορία είναι σχετικά ωραία , το τέλος με την Κάρτερ να μαθαίνει ποιό είναι επιτέλους το κεφάλι του H.R είναι καλύτερο και ο,τι ακολουθεί , Endgame trilogy , Samaritan είναι επικό . Τι μου έμεινε εμένα όμως ;
Η σκηνή που ο Ρις μαζι με τη Σω μπαίνουν μέσα εκεί που γίνονταν η εξακρίβωση αυθεντικότητας των αντικειμένων απο το H.R και αφου πυροβολούν στα γόνατα δύο μπάτσους λέει ένα Γεια στον Τέρνι αρπάζει ένα σκαμπό και του το σπάει πάνω του . Bad-ass ! Που θέλω να καταλήξω ; Στο ότι τότε οι ήρωες μας , η Ομάδα της Μηχανής απλά γαμούσε . Πήγαινε όπου ήθελε , έκανε ό,τι ήθελε (σχεδόν) , είχε δύναμη , μπορούσε να αντιμετωπίσει διεφθαρμένους μπάτσους , μαφιόζους , Ρώσους , χακεράδες και να νικήσει ακόμα και αν ήταν με απώλειες οι νίκες της . Ένα χρόνο και μερικούς μήνες μετά όλα αυτά φαίνονται αιώνες πριν , η Κάρτερ έχει πεθάνει στο H.R takedown , η Ομάδα κρυβεται και με τακτικές κλεφτοπόλεμου παλεύει για την επιβίωση της . Ο Σαμαρείτης , χάρη στο τεράστιο Τζον Γκριρ , έχει ανοιξει τα μάτια του , ελέγχει όλη τη πολή , απειλεί καθε έναν απο τα μέλη της Ομάδας μας , είναι τόσο ισχυρός ώστε ακόμα και η ίδια η Μηχανή παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κερδίσει (εκτος και αν είναι τακτική distraction , diversion , division) αυτό το πόλεμο .

Λίγο Pointless όλο αυτό που είπα μόλις τώρα έτσι αφου τα ξέρετε ΄όλα αυτά (ΕΛΠΊΖΩ γιατι έχω ακούσει κάτι τρελές απορίες που θα με έκαναν να σας χαστουκίσω απο κοντα) . Όπως μάταιη θεωρούσε και ο Ρις την αποστολή τους μετα το θάνατο της Κάρτερ . Όπως μάταια πολέμησε η Ομάδα της Μηχανής να σταματήσει το Σαμαρείτη να ενεργοποιηθεί αφου ο Φιντς τους σταμάτησε απο το να σκοτώσουν τον Γερουσιαστή . Όπως μάταια ομολόγησε τα πάντα ο Φιντς στο Κόλιερ για τη Μηχανή αφου ήταν μια μαριονέτα της Ντέσιμα τελικά . Όπως μάταια ... Αυτά νομίζω .

Η Ομάδα της Μηχανής βρίσκεται μπροστά σε έναν αναπόφευκτο πόλεμο με το Σαμαρείτη . Δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι σαν δύο θεούς που πάνε σε πόλεμο αλλά ως δυο οντότητες που με τις προδιαγαφές που τους έδωσαν οι δημιουργοί τους προσπαθούν να κάνουν αυτό που προγραμματίστηκαν . Πίσω απο τη Μηχανή θα δεις τη προσωπικότητα του Φιντς ιδιοφυής , φιλάνθρωπη , αριστοκρατική , κρυψίνους , πολυμήχανη . Πίσω απο το Σαμαρείτη τη προσωπικότητα του Γκριρ πανέξυπνος , πονηρός , αδίστακτος , σκληρός , απάνθρωπος , με θεικές ψευδαισθήσεις . Έτσι λοιπόν μου αρέσει να το βλέπω , σαν μια μαχη μεταξύ Γκριρ και Φιντς , δυο πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι που παλεύουν απλά για αντίθετες παρατάξεις .

Σε αυτή τη μάχη λοιπόν που έρχεται , θα υπάρξουν απώλειες (ΣΩ-με κάποιο τρόπο) , όσες σεζόν και αν πάει ακόμα το Person of Interest αυτή θα είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι το αναπόφευκτο . Ποιό είναι αυτό ; Οι Μηχανες να κλεισουν , ο Φιντς με τη Γκρέις (ευελπιστώ και ο Ρις) να επιζήσουν και έτσι να τελειώσει η σειρά . Αυτό θα ήταν το ιδανικό για μένα . Σε ενα άλλο σενάριο οι δύο ήρωες μας πεθαίνουν όπως είχε ειπωθεί απο τον Φιντς στο πιλότο της σειράς , η Μηχανη συνεχίζει και λειτουργεί και κάποιοι άλλοι γίνονται Φιντς και Ρις , vigilantes , άνθρωποι που κινούνται στα σκοτάδια και σώζουν το κόσμο .  

Αυτή η ανάρτηση ήταν τελείως άσκοπη και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο πως ησουν και πως έγινες . Αναμένουμε τη συνέχεια . Καλη χρονια σε όλους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου