Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.19 - Most Likely To

Wow τι έγινε μόλις τώρα ; Πόσο μα πόσο ανατρεπτικό ήταν αυτό το επεισόδιο του Person of Interest ; Τα πράγματα άλλαξαν και με μόλις 3 επεισόδια να απομένουν μέχρι το Season Finale όλα γίνονται πιό δύσκολα για την Ομάδα της Μηχανής . Ας δούμε λίγο συνοπτικά το τι έγινε στο 19ο επεισόδιο της 3ης σεζόν με τίτλο Most Likely To .
Αριθμός της εβδομάδας : Leona Wainwright . Εργαζόταν για την Κυβέρνηση και παρείε εξουσιοδότηση σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και είχε πληροφορίες για διάφορα πρότζεκτ . Ένα απο αυτά είναι η Μηχανή . Και η Vigilance την σκότωσε ώστε να βρεθεί πιο κοντά στο να αποκτήσει τις πληροφορίες που τόσο πολύ επιθυμούσε ώστε να αποκαλύψει την ύπαρξη της Μηχανής . Πως έμαθαν για αυτην ; Μα φυσικά απο τις προσπάθειες του Φιντς του Ρις της Σω και του Φάσκο να σώζουν τους άσχετους αριθμούς (Κρουγκερ , Σλοαν , Κλειπουλ) . Ο Κόλιερ τους μελέτησε και κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει . Και προσπάθησε να τους αιχμαλωτίσει .


Η έγκαιρη παρέμβαση της Ρουτ (που την είχε κάνει την μαλακία της όταν διέρρευσε την τοποθεσία του Ρις και της Σω στο reunion μόνο και μόνο για να μάθει πως επικοινωνούν τα μέλη της Vigilance μεταξύ τους , Kudos για το σχέδιο) έσωσε τον Φιντς και τον Φάσκο απο τα χέρια του Κόλιερ αλλά δεν απέτρεψε την απόκτηση των εγράφων που επέτρεψαν στην Vigilance να αποκαλύψει την ύπαρξη της Μηχανής σε όλη την Αμερική και να αναγκάσει τον Έλεγχο μετά απο πιέσεις του Γερουσιαστή Γκάρισον (του 5ου ανθρώπου που ξέρει για την Μηχανή απο τους Κυβερνητικούς) να τερματίσει το πρόγραμμα Northern Lights , αφήνοντας όλη την Αμερική απροστάτευτη (ή μήπως όχι ; )

Αριθμός της εβδομάδας : Matthew Reed . Δικηγόρος που θέλοντας να πάρει εκδίκηση απο τον Ντουγκ για τον θάνατο της κοπέλας του για τον οποίο άδικα κατηγορήθηκε σκέφτηκε ένα λαμπρό σχέδιο ώστε και να τον σκοτώσει και να μην τιμωρηθεί . Δυστυχώς (για εμένα τουλάχιστον) η παρέμβαση της Σω και του Ρις τον απέτρεψαν απο τον φόνο και η ξαφνική επίθεση της Vigilance (thanks to Root) τον έκανε να καταλάβει ότι δεν είναι δολοφόνος αλλα παρόλα αυτά ίσως τιμωρηθεί με φυλάκιση . Για μένα έπρεπε να τον σκοτώσει το άξιζε , βέβαια όπως του είπε και η Σω "εγω μπορώ να ζήσω ξέροντας ότι έχω σκοτώσει , εσυ ; "

Ομάδα της Μηχανής : Εντάξει το πιστεύω στα γυρίσματα πρέπει να είναι τσιρκο όλοι εκεί μέσα . Πόσο μα πόσο αστείες ήταν όλες οι σκηνές της Ομάδας μας . Σω-Ρις στο reunion : ΚΛΆΜΑ ! Τα χαστούκια που έφαγε ο Ρις , η Σω να κοπανιέται στα ντουλάπια εξαιτίας της ταυτότητς που της έδωσε ο Φιντς (μαύρο χάλι η Μπετι , η Σω είναι κουκλάρα) . Φιντς - Φάσκο : οι μουσικές επιλογές του Λάιονελ και η αντίδραση του Χάρολντ , η ρόμπα και η μάσκα που φορούσε ο Φάσκο . ΠΕΘΑΝΑ στα γέλια ! Δάκρυσα όταν είπε η Σω στον Ριντ ότι χαλαρώνει πυροβολώντας κόσμο ή αν δεν της πει την αλήθεια θα τον σαπίσει στο ξύλο . Ποσο ΘΕΑΡΑ παίζει να είναι η γυναίκα ;|

What about Root ? Μετά το σχέδιο για να μάθει πως επικοινωνεί η Vigilance και το κλείσιμο των Northern Lights η Ρουτ έχει άλλη αποστολή . Να χειρίζεται τους σχτικούς αριθμόυς της Μηχανής . Πόσες καταστάσεις μπορεί να χειριστεί πια η Ρουτ ; Και να αποτρέψει την δημιουργία του Σαμαρείτη και να προστατεύσει την Αμερική ; Θα χρειαστεί βοήθεια αν μη τι άλλο και μόνο ο Φιντς και η Σω μπορούν να την χειριστούν . Πάμε και στον Φιντς . Ο Φάσκο γύρισε στη Νέα Υορκη . Ο Φιντς όχι . Η Vigilance λειτουργεί στην Ουάσιγκτον έτσι λοιπόν και αυτός θα μείνει εκεί . Ποιος όμως θα χειρίζεται τις καταστάσεις πιστη Βιβλιοθήκη ; Ο Ρις ; Το έχει ξανακάνει και τώρα με την βοήθεια της Σω θα είναι ίσως πιο εύκολο αλλα μπορεί ο Φιντς να τα καταφέρει ολομόναχος απέναντι στους τρομοκράτες ή θα συνεργαστεί με την Ρουτ ;

Εξαιρετικό επεισόδιο που συνδίασε όλες τις ιστορίες και μας έδειξε πως τα πράγματα χειροτερεύουν μέρα με την μέρα . Η Αμερική είναι απροστάτευτη , η Vigilance ξέρει για την Μηχανή και θα προσπαθήσει να την εντοπίσει και το σύστημα Samaritan έρχεται σιγά σιγά ονλαιν . Ποιές είναι οι ελπίδες για να γλυτώσουν όλοι ; Φιντς και Ρουτ για μένα ο Πατέρας της Μηχανής και η διεπαφή . Μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι στον ηλεκτρονικό πόλεμο που έρχεται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου