Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.17 - Root Path

Έλα εντάξει το επεισόδιο ήταν γελοία ΕΠΙΚΟ ! Το 17ο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Person of Interest είχε τίτλο -/- το οποίο δεν μάθαμε τι σήμαινε αλλά ο πιο κατάλληλος τίτλος τελικά ήταν Root Path . Αλλά ας δούμε τί συνέβη σε αυτό το εξαιρετικό επειδόδιο του Person of Interest
Αριθμός της εβδομάδας : Cyrus Wells . Πρώην εκατομμυριούχος ο οπόιος πίστευε στη μοίρα και στο μεγαλύτερο σχέδιο που εξαιτίας της Ρουτ δώρησε όλα του τα λεφτά σε φιλανθρωπίες και δουλεύει ως επιστάτης . Η Ντέσιμα αλλά και η Vigilance τον θέλουν , ο καθένας για ένα διαφορετικό λόγο αλλά επειδή έχει πρόσβαση σε ένα εργαστήριο της NSA όπου υπάρχει ένα πολύτιμο για την δημιουργία του Samaritan τσίπ . Με την βοήθεια της Ρουτ του Ρις και του Φάσκο τον σώζουν και τον στέλνουν μακριά ώστε να ζήσει μία νέα ζωή .

Ομάδα της Μηχανής
Ρουτ : Η Μηχανή την στέλνει σε διάφορες αποστολές σε όλο τον κόσμο με σκοπό να σταματήσει την δημιουργία του Σαμαρείτη . Ελευθερώνει κλέφτες για να την βοηθήσουν σε αυτή την αποστολή αλλά δεν παύει να είναι δίκαιη και ηθική . Η Ρούτ νομίζει ότι είναι ασταμάτητη καθώς έχει την υποστήριξη της Μηχανής μπορεί ακόμα και να καλεί η ίδια στα καρτοτηλέφωνα !! Αλλά κάνει λάθος και ο Ρις είναι εκεί να της το θυμίσει . Έχει περάσει και εκείνος απο αυτή την θέση (2.22 God Mode) μπορεί να ξέρει τα πάντα αλλά στο τέλος της μέρας πρέπει να πάρει την σωστή απόφαση . Βλέπουμε την Ρουτ να νοιάζεται για τον Σάιρους και να κατανοεί τα λάθη που έκανε στο παρελθόν . Βάζει ένα τσιπάκι μέσω επέμβασης στο πίσω μέρος του αυτιού της μετά την βλάβη που της προκάλεσε ο Έλεγχος (3.12 Aletheia) ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με την Μηχανή χωρίς οι εχθροί να παρεμποδίζουν την συνομιλία τους . Γαμάτη η Ρουτ σε όλο το επεισόδιο τα ρέστα μου προσκυνάω την λατρεύω απλά !

Φιντς - Ρουτ : Είπαν το ίντρο μαζί . ΠΏΡΩΣΗ ! Κάθε τους συζήτηση είναι γεμάτη νόημα και υπέροχες ατάκες αλλά αυτή ήταν το κάτι άλλο . Πρίν είπα ότι νόμιζε ότι είναι ασταμάτητη αλλά έκανε λάθος και ο Ρις την είχε προειδοποιήσει αλλά και ο Φιντς της χτύπησε το λάθος της λέγοντας της ότι πρέπει να πάρει ένα μάθημα σχετικά με την ύβρη . Με την Ρουτ να του δίνει μία πληρωμένη αν μη τι άλλο απάντηση ότι ποιός ξέρει καλύτερα απο ύβρη απο τον άνθρωπο που δημιούργησε τον Θεό ; Καί όταν αποκαλεί η ίδια τον Σάιρους "άσχετο¨ο Χάρολντ τιμώντας για μία ακόμα φορά την μνήμη του φίλου του Νέιθαν της απαντάει "'Ο καθένας είναι σχετικός για κάποιον" .

Και όταν η Ρουτ του αποκαλύπτει την αλήθεια για την σχέση της με το παρελθόν του Σάιρους και τον ρωτάει με δάκρυα "πόσο άσχημα έπρεπε να σπάσει την Μηχανή για να την κάνει να νοιάζεται τόσο πολύ για τους ανθρώπους" ο Φίντς της απαντάει ότι επειδή δεν την έσπασε δουλεύει έτσι αλλά της έμαθε μετά να νοιάζεται για τους ανθρώπους να τους βοηθάει και προσφέρεται να κάνει το ίδιο και για την Ρουτ να της μάθει να νοιάζεται και να βοηθάει τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη . Και εκεί έρχεται η μεγαλύτερη ανατροπή αποκάλυψη που θα μπορούσαμε να έχουμε : "Στα πρώτα 30 λεπτά θα είναι ενεργός ο Σαμαρείτης πολλοί άνθρωποι πρόκειται να σκοτωθούν  αλλά οι 4 πρώτοι θα είναι εσυ εγώ ο Ρις και η Σω . Και δεν θα μπορεί κανείς ακόμα και η ίδια η Μηχανή να κάνει κάτι για να το σταματήσει . Νομίζεις ότι δεν νοιάζομαι για τους ανθρώπους Χάρολντ ; Τα κάνω όλα αυτά για να σώσω εσένα" ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ! Η Ομάδα της Μηχανής θα πεθάνει εκτός και αν δεν σταματήσουν έγκαιρα την δημιουργία του Σαμαρείτη ο οποίος τώρα που πήραν και το τσιπάκι θα είναι τρεις φορές πιο γρήγορος απο οτιδήποτε άλλο και η δημιοργία του βρίσκεται ήδη στο 50 % και οι πιθανότητες θανάτου της Ρουτ,του Φιντς,του Ρις,της Σω,του Φάσκο,του Κολιερ,του Έλεγχου του Χερς,της Μαρία Μαρτίνεζ (Ποιά είναι αυτή μήπως είναι ο αριθμός του επόμενου επεισοδίου ; ) ανεβαίνουν δραματικά ....

Σω- Vigilance : Η Σω στην προσπάθεια της να βοηθήσει τον Σάιρους εγκλωβίζεται και αιχμαλωτίζεται απο την Vigilance . Ο Κόλιερ της προτείνει μια συμφωνία : να δουλέψει για αυτούς ώστε να εκδικηθεί την Κυβέρνηση της που την πρόδωσε όπως πρόδωσε και εκείνον . Η Σω αν και συμφωνεί λέει πως έχει σημασία πως και τί κάνεις και πως για εκείνη αυτοί είναι τρομοκράτες και εκείνη σκοτώνει τους τρομοκράτες . Μετα τους γάμησε όλους . Κλασσικά !

Τι να πούμε για αυτό το επεισόδιο μόνο Ρουτ και Φιντς να είχαμε να μιλάνε σε όλο το επεισόδιο πάλι επικό θα ήταν αλλα για καλή μας τύχη έχουμε τον Ρις, την Σω , τον Φάσκο , τον Κόλιερ , τον Γκριρ : ηθοποιάρες ! Το επεισόδιο ήταν συγκλονιστικό και αν πάει έτσι μέχρι το season finale με βλέπω να παθαίνω καρδιακό επεισόδιο :Ρ Όλα βαίνουν στην τελική ευθεία . Ο Σαμαρείτης είναι στην μέση της δημιουργίας του η Μηχανή νιώθει πιο εκτεθειμένη απο ποτέ και προσπαθεί με ένα στρατό απο τεχνικούς και στρατιώτες να πολεμήσει την Ντέσιμα . Όλα τώρα πια έχουν σημασία και με την Ομάδα να βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο απο ποτέ το τέλος προβλέπεται χαοτικό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου