Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.11 - Lethe

Well, if they don't want you to get inside , they ought to build them better
Midseason finale για το Person of Interest . Υπομονή τώρα 20 μέρες μέχρι το νέο επεισόδιο . Αυτάαααα. Α τι πρέπει να σχολιάσω και το επεισόδιο 3.11 του Person of Interest με τίτλο Lethe ; Δεν φτάνει να πώ πως ήταν συναρπαστικό και γεμάτο ανατροπές και αποκαλύψεις ; Άντε ας δούμε τι έγινε σε αυτο το επεισόδιο που μας χάρισε πολλές δυνατές στιγμές .

Ο αριθμός της Εβδομάδας : Arthur Claypool . Τι να πρωτοπούμε για αυτόν ; Συμφοιτητής του Ηarold FInch στο MIT . Δούλευε για την Κυβέρνηση . Κατασκεύασε μια δεύτερη μηχανή  (το μ οχι με κεφαλαίο γιατί μία είναι η Μηχανή) με το όνομα Samaritan η οποία δεν ήταν ποτέ πλήρως λειτουργική και μετά την δημιουργία της Μηχανής απο τον Φιντς "καταστράφηκε" αυτή είναι η επίσημη εκδοχή αν και μάλλον κάπου υπάρχουν οι σκληροί δίσκοι . Ο άνθρωπος αυτός τώρα πεθαίνει απο όγκο στον εγκέφαλο κάτι που τον κάνει να ξεχνάει πράγματα αλλά και να θυμάται άλλο που δεν θα έπρεπε όπως πληροφορίες για την δουλειά που έκανε για την Κυβέρνηση . Αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Οργάνωση Vigilance και να του αποσπάσει πληροφορίες . Η παρέμβαση της Σω και του Φιντς τους αποτρέπει απο το να τα καταφέρουν αλλά στο τέλος αιχμαλωτίζονται όλοι μαζί και ο κίνδυνος κάποιος απο τους τρείς να πεθάνει είναι μεγάλος . (Θα επανέλθουμε αργότερα εδώ)

Ομάδα της Μηχανής : ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΙΝΤΣ ; Αγνοεί την Μηχανή ; Μάλλον ο Άνθρωπος που πουλησε τον κόσμο έχει φτάσει στα όρια του . Η Κάρτερ πέθανε , ο Ρις μετά το μακελειό με το H.R και τον θάνατο της ντετέκτιβ μόλις έγινε καλά εξαφανίστηκε και ο Χάρολντ έστειλε τον Φάσκο να τον βρεί και εκείνος έμεινε με την Σω και την Ρουτ κλείσμένη στην Βιβλιοθήκη . Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Πατέρας αγνόησε το παιδί του . Ήμουν βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα σηκώσει το καρτοτηλέφωνο αλλά δεν το έκανε.Δεν νομίζω ότι ξεσπάει στην Μηχανή όπως του είπε η Ρουτ (όταν του ζήτησε το βιβλίο ήξερα 100% ότι πρόκειται να του δώσει τον αριθμό που αρνήθηκε να πάρει πριν) πιο πολύ δεν αντέχει άλλο . Έχουν συμβεί τόσα πολλά και δεν μπορεί να τα διαχειρστεί με ψυχραιμία.

John Reese : MISSING . Μόλις ήταν καλά ώστε να μπορεί να σηκωθεί να περπατήσει σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πεί ούτε καν αντίο . Πήγε στον τόπο που μεγάλωσε στο Colorado την πόλη του πατέρα του που ήταν και εκείνος στρατιωτικός και πέθανε στο διυλιστήριο που δούλευε ποσο τραγικη ειρωνεία να έχεις επιζήσει απο 4 φορές που πήγε στο Βιετνάμ να πολεμήσει και να πεθάνει δύο μήνες αφου είχε γυρίσει σπιτι... . Τον είδαμε να κάνει κάτι που φάνηκε πως δεν πιστεύει πια ότι μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο ή δεν ενδιαφέρεται . Ενώ σάπιζαν έναν στο ξύλο έξω απο το μπάρ ο Ρις ενώ σηκώθηκε και λέμε πάει να τους δώσει ένα μαθηματάκι εκείνος απλά μετακινήθηκε για να μην βλέπει τι γίνεται... Ο Φάσκο τον βρίσκει και του κάνει ένα κήρυγμα για το πως τον βοήθησε να αλλάξει (το ίδιο είχε πει και για την Κάρτερ τελικά σε αυτή την σειρά όλοι βοηθάνε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι το ωραίο) πως σταμάτησε το ποτό και ό,τι κακό έκανε . Όταν ο Ρις πως όλα όσα κάνουν είναι μάταια αφού άσχημα πράγματα θα συνεχίζουν να συμβαίνουν ο Λάιονελ βγαίνει απο τα ρούχα του πηγαίνουν έξω και αρχίζουν να παλεύουν . Νικητή δεν είχαμε αφου ήρθε η αστυνομία και αναρωτιέμαι τι θα γίνει μετά .

Μάθαμε επιτέλους ποιά είναι η Ma'am που αναφέρθηκε στο περσίνο season finale (God Mode). Η γυναίκα του Arthur είχε πεθάνει πριν δύο χρόνια και η "Ma'am" πήρε την θέση της για να μάθει όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορούσε για το Samaritan . Η Κυβέρνηση το θέλει αλλα γιατί ; Έχει ακόμα την Μηχανή να της στέλνει τους "Relevant" αριθμούς παρόλο που δεν την ελέγχει . Τώρα που έχει και τον Άρθουρ και τον Χάρολντ στο ίδιο μέρος θα "μπορεί" να τα πάρει και τα δύο αν και κανείς απο τους δύο δεν έχει ιδέα που βρίσκεται το δημιούργημα του .
Harold Finch flashbacks : Ο Χάρολντ μικρός πόσο γαμάτος παίζει να ήταν !!! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Lassiter της Iowa (ο πραγματικός τόπος γέννησης του Michael Emerson !!) . Απο μικρός έδειξε να έχει ταλέντο με τα μηχανήματα . Απο μικρός φάνηκε ότι ήταν προορισμένος για μεγάλα πράγματα . Τα προβλήματα μνήμης που είχε ο πατέρας του δεν του επέτρεπαν να πάει να σπουδάσει αλλά έμενε κολλημένος στο Lassiter ξοδεύοντας το ταλέντο του . Αυτό του έλεγε ο πατέρας του αλλα ο Χάρολντ είχε άλλη άποψη προσπαθούσε να τον "φτίαξει" και έφερνε τις γνώσεις σε εκείνον.
Πάρα πολύ καλό το επεισόδιο αντάξιο midseason finale για το Person of Interest . Μας άφησε με την αγωνία τι θα συμβεί με τον Ρις , πως (και αν) θα γλυτώσουν Φιντς Σω και Άρθουρ απο τους Κυβερνητικούς . Εξαιρεικά τα φλάσμπακ του Φιντς μας έδειξαν τις πολλές ικανότητες που είχε απο μικρός αλλά και το πόσο νοιαζόταν για τον πατέρα του . Παρα πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία οτι πολλοί προσπάθησαν να φτιάξουν μηχανές αλλά μόνο ο Φιντς τα κατάφερε . Το γεγονός οτι στο τέλος η Μηχανή μας έδειξε όλα τα συστήματα παρακολούθησης που είναι ενεργά (Prism,Bullrun) αλλά μας έδειξε ότι η μηχανή του Άρθου με το όνομα Samaritan δεν ξέρουμε αν είναι πιά ανενεργή και ότι οι πιθανότητες να ανακατευτεί στο παιχνίδι μεγαλώνουν .
Φυσικά και θα βάζαμε και το τραγούδι των παιδιών του MIT
Arise , Ye Sons of Mit
In loyal Brotherhood
The future beckons unto ye
And life is fool and good
Arise and raise your steins on high
tonight shall ever be
A memory that will never die
Ye , Sons of MIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου