Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.10 - Devil's Share

Δεν έχω λόγια . Το μόνο που μπορεί να περιγράψει αυτό το επεισόδιο είναι ένας στίχος απο το ρεφρέν του τραγουδιού που παιζόταν στην αρχή " i will make you hurt ... " . Για μένα αυτό το επεισόδιο μπαίνει άνετα στο τοπ-5 των κορυφαίων επεισοδίων του Person of Interest . Τα είχε όλα : συγκίνηση εκδίκηση δράση ανατροπές θλίψη εξελίξεις . Ας πάμε να αναλύσουμε όσα έγιναν στο 3.10 του Person of Interest με τίτλο Devil's Share .

Αριθμός της εβδομάδας : Patrick Simmons . Ο πιο βρώμικος μπάτσος της Νέας Υόρκης είναι ο αριθμός της εβδομάδας  . Ρις και Σω τον θέλουν νεκρό και φτάνουν στα άκρα για να τον βρούν . Εκείνος εξασφαλίζοντας ένα πλαστό διαβατήριο είναι κοντά στο να φύγει απο την χωρα αλλά η προσπάθεια του Ρις που κατάφερε να μάθει το σχέδιο διαφυγής του και ο Φάσκο που ήθελε να τον πιάσει για να αποδωθεί δικαιοσύνη στη μνήμη της Κάρτερ τα αλλάζουν όλα . Μετά απο μία εξαιρετική μάχη ο Φάσκο διαλύει τον Σίμμονς (Hell yeah Lionel) και συλλαμβάνεται . Βέβαια αν και ο Φάσκο μπορούσε να τον σκοτώσει δεν το έκανε . Κάποιος όμως ΕΠΡΕΠΕ να το κάνει και εκεί έρχεται ο καλός μας φίλος Elias να δώσει μία εξαιρετική ομιλία περι πολιτισμού και δικαιοσύνης τονίζοντας οτι συμπαθούσε την Κάρτερ και δεν μπορεί να αφήσει έτσι τον θάνατο της και στο τέλος να βάζει τον Scarface να σκοτώσει τον Σίμμονς ενώ εκείνος κοιτάζει .

Ομάδα της Μηχανής : βασικα άκυρο δεν υπήρχε ομάδα της Μηχανής για ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου . Ο καθένας έκανε τα δικά του . Ο Ρις αν και βαριά τραυματισμένος είχε σπάσει στο ξύλο όποιον παίζει να είχε πληροφορίες για τον Σίμμονς (καλά ειδικά αυτός που αρχικά τον έπιασε ο Ρις και τον πέταξε απο την κορυφή ενός κτιρίου σπάζοντας και τα δύο του πόδια και μετά τον κρέμασε η Σω προσπάθοντας να μάθει πληροφορίες απλα δεν τον ήθελε εκείνη την μερα). Ο Φιντς κατάφερε να μαζέψει την Σω που έκανε τα δικά της και μαζί με τον Φάσκο και αναγκαστικά την βοήθεια της Ρουτ η οποία είναι πια μέλος της Ομάδας κατα κάποιον τρόπο εντόπισε τον Ρις ο οποίος ήθελε να σκοτώσει τον Κουίν . Ο Φιντς προσπάθησε μάταια να τον λογικέψει αλλά εκείνος ήταν ξεκάθαρα τυφλωμένος απο την οργή για τον χαμό της Κάρτερ και προσπάθησε να σκοτώσει τον Κουίν ευτυχώς ξέμεινε απο σφαίρες .

Φάσκο : Με συγκίνησε ο αλήτης . Όλα όσα είπε για την Κάρτερ ότι τον έσωσε , τον έσωσε απο τον εαυτό του τον έκανε καλό άνθρωπο πατέρα αστυνομικό και φίλο ήταν πολύ όμορφα . Τίμησε την μνήμη της Κάρτερ με το να μην σκοτώσει τον Σίμμονς αλλά να τον παραδώσει στην αστυνομία έτσι θα έκανε και η ίδια . Επίσης ρισπέκτ που τον σάπισε στο ξύλο τον πούστη !!!

Flashbacks : τι να πρωτοπώ για αυτά ?!? Εξαιρετικά το λιγότερο . Μας έδειξαν πως ήταν οι ήρωες μας πριν μερικά χρόνια και πως είναι τώρα . Η ψυχολογική ανάλυση είναι το κοινό σημείο και των 4 .  Ο Φιντς αντιμετωπίζει την θλίψη του για τον χαμό του Νέιθαν , η Σω την έλλειψη συναισθημάτων της , ο Ρις είναι ο σκληρός στρατιωτικός και ο Φάσκο όσο παράξενο και αν φαίνεται ενας ψυχρός δολοφόνος . Μερικά χρόνια μετά ο Φιντς έχει βρει τρόπο να ξεπεράσει τις ενοχές του και να τιμήσει την μνήμη του φίλου του , η Σω έχει γίνει προστάτης όσων χρειάζονται βοήθεια , ο Ρις είναι ένας εκδικητής που έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του και σώζει ζωές και ο Φάσκο ένας καλός συνεργάτης και πατέρας .

Ρουτ : "κάτι έρχεται και πρέπε να είμαστε μαζί". Αυτό είπε στον Χάρολντ για να εξηγήσει την απόφαση της να μείνει στη Βιβλιοθήκη του παρόλο που ήταν ελεύθερη να φύγει αφού τους βοήθησε . Ο,τι και να είναι αυτό που έρχεται η Μηχανή απαιτεί την συνεργασία του Φιντς του Ρις της Σω και του Φάσκο με την Ρουτ ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος .

Τελείωσε λοιπόν το Person of Interest event με τίτλο Endgame ... Το H.R διαλύθηκε με τίμημα τον θάνατο της Κάρτερ και η Ρουτ είναι κατά κάποιον τρόπο μέλος της Ομάδας της Μηχανής : αυτά είναι τα βασικά γεγονότα που συνέβησαν . Όλα τα επεισόδια ήταν εξαιρετικά αναμφίβολα αλλά η συγκίνηση που μας προκλήθηκε στο 9 και το 10 ξεπερνάει τα πάντα . Η σειρά έχει φτάσει στη κορυφή πια και αναρωτιέμαι αν μπορεί να πάει παραπάνω . Ας το ελπίσουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου