Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.08 - Endgame

Ξεκίνησε πολύ δυνατά αυτό το arc των τριών επεισοδίων με θέμα την πτώση του H.R και τον θάνατο του Φάσκο (MAKΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ). Το 3.08 του Person of Inerest : Endgame μας δίδαξε πολλά πράγματα αλλά το βασικότερο είναι όπως έλεγε και ο Christian Shephard ότι "Nobody does it alone" "Κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του" .Η Κάρτερ για την μεγαλύτερη διάρκεια του επεισoδίου νόμιζε ότι μπορεί να κερδίσει μόνη της το H.R και τους Ρώσους αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί θυμήθηκε τους φίλους της και μαζί κατάφεραν να κάνουν αυτό που έμοιαζε αδύνατο : να (είναι πολύ κοντά στο να) καταστρέψουν το H.R .

Αριθμοί της Εβδομάδας : H.R & Ρώσικη Μαφία . Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε όταν μετά απο μία διαφωνία για τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει στο H.R η Ρώσικη Μαφία κλάπηκε ένα φορτίο με ναρκωτικά των Ρώσων.Στη συνέχεια οι Ρώσοι απείλησαν (με στοιχεία που τους έδωσε ο Ελάιας σε μία πολύ bad-ass σκηνή η σφαίρα μέσα στο φαγητό όλα τα λεφτά) και πυροβόλησαν στο γραφείο του Κουίν . Φυσικά όλα αυτά τα έκανε η Κάρτερ με ένα χεράκι βοηθείας απο την Σω που της δάνεισε μερικά όπλα του Ρις (ΚΛΑΙΩ με το βλέμμα του στο "wait that's my grenade launcher ?") για να πραγματοποιήσει τις αποστολές της. 'Ολα αυτά που συνέβησαν είχαν σαν αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός πολέμου και με το H.R να έχει τον νόμο στο πλευρό του κατάφεραν και έπιασαν τους υψηλόβαθμους Ρώσους και ενώ ήταν έτοιμοι να τους εκτελέσουν το FBI παρενέβη και τους έπιασε όλους εξαιτίας μιας ανώνυμης πληροφορίας (προφανώς απο την Κάρτερ).Όλο το H.R εκτός απο Quinn και Simmons (απο τα υψηλόβαθμα μέλη) είναι στη φυλακή . Ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Ομάδα της Μηχανής : Ο Φιντς προσπαθούσε να δεί πως συνδέονται όλοι οι αριθμοί μεταξύ τους και ο Ρις ασχολούνταν με την Κάρτερ . Ο Φάσκο πέρα απο τα Ρώσικα που ήξερε είδαμε να έχει επιτέλους συμμετοχή στο επεισόδιο. Μία πολύ μεγάλη σκηνή με την Κάρτερ ειδικά προς το τέλος ήταν όλα τα λεφτά . Ενώ στην αρχή δεν καταλάβαινε γιατί η Κάρτερ δεν του είπε τίποθα για όλα αυτά που ετοίμαζε μετά συνειδητοποίησε λανθασμένα ότι δεν τον εμπιστευόταν αν και τον ξέρει πια . Στη πραγματικότητα απλά ήθελε να τον προστατέψει . Και για αυτό τον άφησε εκτός απο την τελευταία της μεγάλη κίνηση για να μην πάθει τίποτα αλλά του εμπιστεύθηκε όλα όσα είχε μαζέψει για το H.R . Μας συγκίνησε πολύ όταν του είπε είσαι ο μόνος άνθρωπος που μπορώ να εμπιστευθώ με αυτό αλλά και με το you are the best partner i ever had που ήταν κάτι σαν αντίο ανάμεσα τους ....
Quinn vs Carter : 0-1 . Παγιδεύει το τηλέφωνο του , δίνει στοιχεία στον μεγαλύτερο εχθρό του για την Οργάνωση του , βάζει όλους του τους άντρες φυλακή ,έχει φωτογραφίες,ηχογραφήσεις, παίρνει κατάθεση απο τον Peter Yogorov που δηλώνει ένορκα ότι ο Alonzo Quinn είναι ο Αρχηγός του H.R (με αντάλλαγμα μεταφορά του αδερφού του Laszlo σε ασφαλέστερες εγκαταστάσεις). Η Κάρτερ τον είχε στα σχοινιά το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα ένταλμα απο δικαστή για να τον συλλάβει . Μόνο που εμπιστεύτηκε ένα άτομο που είχε ήδη εξαγοράσει ο Κουίν . Ο Δικαστής Μόναχαν την πρόδωσε και έτσι ο Κουίν την είχε στο χέρι έτοιμος να την σκοτώσει ΑΛΛΑ τα πράγματα έιχαν αλλάξει για την Κάρτερ.Ήξερε ότι δεν μπορούσε να τον κερδίσει μόνη της για αυτό φώναξε και μερικούς φίλους της με κάποιες ικανότητες. Έτσι ενώ της έλεγε ότι έπρεπε να την είχε σκοτώσει μαζί με τον Κάλ Μπίτσερ ο Φιντς ηχογραφούσε όλη την συνομιλία και όταν έφτασε η ώρα έκανε ντού ο Ρις τα έσπασε όλα πήρε την Κάτερ και τον Κουίν και έφυγαν .


Τί θα γίνει τώρα : η Κάρτερ θα πρέπει με την βοήθεια του Ρις να παραδώσει τον Κουίν στο FBI αλλά αυτό δεν θα είναι εύκολο . Υπάρχουν ακόμα μερικοί του H.R και ο Σίμμονς μοίρασε φωτογραφίες του Ρις σε όλο τον υπόκοσμο για να τον σκοτώσουν . Για να φτάσουν σε ένα καταφύγιο του FBI θα πρέπει να περάσουν απο πολλούς διεφθαρμένους μπάτσους και τον υπόκοσμο .... Θα τα καταφέρουν άραγε ;

Flashback Carter : Μάθαμε επιτέλους για τον άντρα της Κάρτερ . Ο Πολ είχε ψυχολογικά προβλήματα αφού επέστρεψε απο τον στρατό και νευρίαζε πολύ εύκολα με αποτέλεσμα η Τζος να μην τον θέλει κοντά στον γιό τους. Έτσι χώρισαν και όταν επανήλθε μερικά χρόνια αργότερα έχοντας δεχθεί βοήθεια ήταν καλύτερα πιά . Τώρα η Κάρτερ του εμπιστεύεται τον Τέιλορ σε περίπτωση που της συμβεί κάτι στον δικό της προσωπικό πόλεμο .

ΠΑΡΑ Πολύ καλό το επεισόδιο χωρίς αμφιβολία . Respect στην Κάρτερ για το ευφυέστατο σχέδιο που είχε . Έχει το H.R διαλυμένο σχεδόν , οι Ρώσοι έφυγαν απο το παιχνίδι και έχει αιχμαλωτίσει τον Αλόνζο Κουίν . Μένει μόνο να τον παραδώσει στο FBI και όλα τελείωσαν . Ο Ρις έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο νοιάζεται για την Κάρτερ και πιστεύω ότι στο επόμενο επεισόδιο θα έχουμε μεγάλες(συγκινητικές) σκηνές μεταξύ τους. Ο Φιντς δεν είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή σε αυτό το επεισόδιο (έκλαψα με το ύφος του Χάρολντ στην ατάκα του Ρις να πάρουν αλεξίσφαιρο γιλέκο στον Μπέαρ τώρα που τα πράγματα γίνονται χαοτικά),Ρις-Σω είχαν τις κλασσικές στιγμές τους μαζί . Πολύ ωραίο comeback για Φάσκο μετά απο πολύ καιρό τον είδαμε να έχει μεγάλη συμμετοχή στα γεγονότα και μία εκ βάθους καρδίας συζήτηση με την Κάρτερ . Γαμάτος ο Ελάιας χαλαρός έκανε και λίγο επίδειξη δύναμης στον Γιόγκοροφ.


Το πρόμο για το επόμενο ειναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ δείτε το ξανά θα σας κόψει την ανάσα !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου