Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest 3.02 Nothing to hide

Σήμερα είχαμε το 2ο επεισόδιο της 3ης σεζόν του Person of Interest με τίτλο Nothing to Hide και άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι τα φαινόμενα απατούν γιατί αυτό το επεισόδιο όσο απλό και αν φάνηκε αρχικά στην συνέχεια μας αποκάλυψε διάφορα μυστικά !!!! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή ....
Σω μπορεί να είσαι bad-ass και θεά αλλά ένα πράγμα που δεν μπορείς είναι να παρακολουθήσεις τον Φιντς κούκλα μου . Εδώ ολόκληρος Τζον Ρις και δεν τα κατάφερε !!! Λοιπόν η Σω αποφάσισε να ακολουθήσει τον Φιντς που είχε βγεί για βόλτα με τον Μπέαρ μάλλον ήθελε να ανακαλύψει που μένει . Ο Φιντς όπως είχε κάνει και στον Ρις της ξέφυγε,και μετά την ξαφνική εμφάνιση του Ρις ο οποίος την ενημέρωσε οτι το κάνει συχνά αυτό επειδή του αρέσει η ιδιωτικότητα του,την πήρε ένα τηλεφωνάκι ώστε να την βάλει στην θέση της !!! Με ηρεμία αλλά έχοντας τον έλεγχο και μόλις έχοντας βγεί νικητής απο την "μάχη" την πεθαίνει με ένα χαλαρό καλημέρα εκείνη εμφανώς ξαφνιασμένη και κάπως αμήχανη δεν μπορεί να πεί κάτι απέναντι στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Harold Finch !!!!

Πάμε τώρα στον αριθμό της εβδομάδας : Wayne Kruger. Δουλειά του είναι να βρίσκει προσωπικές πληροφορίες και να τις πουλάει ή να τις ανεβάζει στο μπλογκ της εταιρίας του. Έγινε ο υπαίτιος διάφορων άσχημων γεγονότων όπως απάτες εκβιασμοί δολοφονίες. Δεν σέβεται την προσωπική ζωή των ατόμων και έπρεπε να τιμωρηθεί. Αφού ταπεινώθηκε καταστράφηκε επαγγελματικά και προσωπικά και παραλίγο να πεθάνει απο διάφορα άτομα-θύματα του στα οποία έδινε πληροφορίες κάποιος που γνώριζε τα πάντα για τον Κρούγκερ τελικά τον έσωσαν ο Ρις ο Φιντς και η Σω και μάθαμε οτι τον ήθελε νεκρό ο πατέρας μια κοπέλας που σκοτώθηκε εξαιτίας της δουλειάς του Γουέιν. Αλλά ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα ήταν η αιτία να χτυπήσει με ένα βάζο τον Φιντς στο κεφάλι (του άξιζε να πεθάνει μετά απο αυτό !!!!!!!!!!) και αφου τον δάγκωσε ο Μπέρ πήρε το όπλο του και έφυγε.Αν και αρχικά πιστέψαμε οτι η απειλή εξουδετερώθηκε τελικά το επαγγελματικό ραντεβου ήταν παγίδα ο Ρις κατέληξε χτυπημένος πισώπλατα απο σφαίρα και με μερικά σπασμένα πλευρά και ο Κρούγκερ νεκρός απο τον Collier !!!!

Η Κάρτερ : αρχικά την βλέπουμε να επισκέπτεται τον τάφο του Καλ Μπίτσερ (R.I.P) και να συναντάει τον Αλόνζο Κουίν τον αρχηγό του H.R νονό του Καλ και υπεύθυνο για την δολοφονία του. Εκείνος της αναφέρει οτι έμαθε οτι οι εκτελεστές ηταν δύο άντρες του Ελάιας αλλά η Κάρτερ κάνει το λάθος να πεί οτι δεν είναι σίγουρη για αυτό και μπαίνει στο στόχαστρο του Κουίν.Σε άλλα νέα η Κάρτερ αποκτάει έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό τον Mike Laskey  για να τον εκπαιδεύσει . Δεν αποτελεί βέβαια και την βασική της προτεραιότητα οπότε του φέρεται κάπως ψυχρά.Εκείνος της θυμίζει για ποιό λόγο την διάλεξε επειδή είναι εξαίρετη αστυνόμος και μάλλον την έπεισε να τον εκπαιδεύσει . Μία νέα συνεργασία-φιλία (ίσως) γεννιέται !!!!

Πάμε στην  ουσία όλου του επεισοδίου.Αυτός που σκότωσε τον Κρούγκερ ανήκει σε μία οργάνωση που θέλει να εκδικηθεί την Κυβέρνηση και όσους καταπάτησαν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας και  αφαίρεσαν τις δουλειές την οικογένεια και την ασφάλεια απο τόσα άτομα.Ο σκοπός τους δεν είναι βέβαιος αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο Collier αυτό ήταν απλά το πρώτο μάθημα !!! Άρα θα ακολουθήσουν και άλλοι θάνατοι ως εκδίκηση.

'Ολο αυτό σαν ιδέα δεν είναι κακό.Συνδιάζεται πολύ ωραία με το PRISM και με τις εξελίξεις στην Αμερική. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει η οργάνωση για την ύπαρξη της Μηχανής και αν θα θελήσει να την κλείσει (ίσως για αυτο χρειάζεται η Ρουτ).Βέβαια εξακολουθούμε να ανοίγουμε μέτωπα και να μην κλείνουμε κανένα αν εξαιρέσεις τις Decima Technologies (που απλά δεν αναφέρθηκε ξανά). Πάντως όπως έχει δείξει η σειρά δύο χρόνια τώρα οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι ξέρουν τι κάνουν και δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το τι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά !!!!
                              Ατάκα του επεισοδίου : You can't fight the Technology

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου