Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest 3.01 Liberty *Updated*


Εντάξει με μία φράση Person of Interest is back bitches (με μία δοση Breaking Bad :P) !!!!  Πρώτο επεισόδιο της σεζόν πως θα το περιέγραφα ;;; ΠΩΡΩΣΗ !!! Δεν ήταν σαν το περσινό πρώτο επεισόδιο αλλά μόνο και μόνο που ξαναείδα όλη την ομάδα εν δράσει μου ήταν αρκετό για να πωρωθώ και να χτυπιέμαι (κυριολεκτικά) στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου !!! Aλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή .

Νέο opening theme !!! Σχετικά παρόμοιο με το περσινό αλλά με την προσθήκη Σω και Ρουτ !!! Δεν ξέρω αν μετράει τόσο η σειρά με την οποία εμφανίζονται εγώ θα έλεγα ναι αλλά το ότι η Ρουτ εμφανίστηκε ακριβώς μετά απο το δίδυμο Φιντς Ρις που τους είδαμε σχεδόν ταυτόχρονα δείχνει ότι θα έχει σημαντικότατο ρόλο σε αυτή την σεζόν !!!

Ξεκινώντας ο Ρις αποτρέπει μία εκτέλεση του γιού ενός διπλωμάτη απο το Καρτελ . Παριστάνοντας έναν απο τους απαγωγείς παίζει με το κινητό του και όταν τον βλέπουν και τον ρωτάνε ποιός στο διάολο είσαι εσυ πετάει μια bad-ass ατάκα "tonight hostage negotiator" με απόλυτα γαμάτο τρόπο !!!! Mετά πάμε σε μία άκρως ρομαντική σκηνή η Σω με κάποιον απατεώνα που έκλεβε τα λεφτά γυναικών σε μία άμαξα που οδηγεί ο Φάσκο που φοράει ψεύτικο μούσι και καπέλο. ΔΑΚΡΥΣΑ οταν τον είδα !! Η Σω του λέει οτι βγήκε μαζι του εξαιτίας αυτών που τον θέλουν νεκρό και εκεί ξεκινάει το πάρτι έρχονται άντρες με όπλα αλλά τους καθαρίζει όλους .Ο Φιντς επιπλήττει την Σω εξαιτίας της υπερβολικής τάσης της για βία ο Φάσκο παραπονιέται ότι τον χρησιμοποίησε σαν ανθρώπινη ασπίδα και φευγει λέγοντας οτι είναι εκτός και δεν δουλεύει πιά με την τρελή  αλλά η Σω είναι ατάραχη.Σπάει το κινητό της και λέει στον Φιντς ότι ξέρει που να την βρει !!!
Ο νέος αριθμός ειναι ο Jack Salazar που υπηρετεί στο Αμερικάνικο Ναυτικό.Δεν κατετάγη εκεί με την θέληση του αλλά το έκανε για να αποφύγει την φυλακή αφού είχε ρίξει σε κώμα έναν άντρα σε ένα μπάρ. Ήρθε στην Νέα Υόρκη για την Fleet Week το θέμα είναι να τόν βρούν με όλους αυτούς τους ναύτες που τριγυρνούν . Βρίσκεται μπλεγμένος με τους devil dogs (πεζοναύτες) επειδή ο φίλος του τους είχε κλέψει κάποια διαμάντια.Ο Ρις η Σω ο Φασκο και η Καρτερ συνεισφέρουν στην διάσωση του απο αυτούς και τους Ρώσους !!!

Ο Σάλαζαρ βρίσκεται στο δίλημμα αν θα πρέπει να μείνει στο Ναυτικό ή να ζήσει μία ζωή με κάποια γυναίκα.Ο Ρις τον συμβουλεύει να μείνει εκεί αφου μπορεί να προσφέρει και να αρνηθει να μπεί στην CIA όταν θα έρθουν να του το προτείνουν !!! Μέσα απο αυτό τον δίαλογο μαθαίνουμε ότι και ο Ρις δεν κατετάγη στον στρατό με την θέληση του αλλα βρέθηκε και εκείνος στο δίλημμα φυλακή (δεν ξέρουμε τι έκανε) ή στρατός. 'Οπως είπε και ο ίδιος για αυτό ήταν φτιαγμένος !!! Ο Φιντς του λέει οτι ποτέ δεν τον ρώτησε πως κατετάγη στον στρατό και ο Ρις του απαντάει επειδή "δεν σού είπα ποτε i am a very private person" (ατάκα που είχε πει ο Φιντς στον Ρις όταν είχαν γνωριστεί για πρώτη φορα !!!) . Τέλος λέει στον Ρις ότι τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα . Σε τι αναφέρεται άραγε ;;;
Η Κάρτερ τώρα πια έχει υποβιβασθεί σε απλή αστυνόμος. Ψάχνει τρόπο να καταστρέψει το H.R. Αλλά κρατάει επαφές με τον Ελάιας ο οποίος προσπαθεί να ξανακερδίσει την παλιά του δύναμη χωρίς να γίνει αντιληπτό οτί είναι ακόμα στο παιχνίδι.Δεν έχει πει στο δίδυμο μας το ότι ελευθέρωσε τον Ελάιας !!!! Ο Scarface εκμεταλλευόμενος τον χαμό πήρε τα διαμάντια και τα λεφτά . Δεν έχει αλλάξει ο Ελάιας το μόνο που θέλει είναι δύναμη και έτσι χρειάζεται λεφτά για να νικήσει το H.R και τους Ρώσσους !!!

Σας έλειψε κάποια μέχρι τώρα ;;; Πείτε γειά στην Ρουτ !!!Θα κάνω υπερανάλυση για το τί είπε ακριβώς !!!! Μέσα απο την Μηχανή παρουσιάζονται στην αρχή τα ψευδώνυμα της τί έχει κάνει δύο σεζόν και φτάνουμε στην τελευταία σκηνή της 2ης σεζόν με την Ρουτ να ακούει στο τηλέφωνο την Μηχανή "Can...you...hear...me ??? Absolutely !!!! ". Bλέπουμε την Ρουτ να συζητάει με τον Ψυχίατρο της ο οποίος την αποκαλεί Robin (alias λογικά) . Στην συνέχεια της αναφέρει κάποια παράπονα που κάνουν οι άλλοι ασθενείς επειδή μιλάει δυνατά τα βράδια και αφού δεν έχει κάποιον ασθενή στο ίδιο δωμάτιο μαζι της και αφού έχουν απαγορευθεί τα κινητά ο Dr.Carmichael συμπεραίνει οτι μιλάει μόνη της εκείνη κοιτάζει έξω απο το παράθυρο νοσταλγώντας την ελευθερία της . Εκείνη του απαντάει οτι δεν θα καταλάβει αλλά του αναφέρει οτι είναι σε επικοινωνία με μία ισχυρότερη δύναμη (ΜΗΧΑΝΗ) που της λέει με μία φωνη (όχι πολλές όπως ακούγαμε πέρσι) να μείνει στο ψυχιατρείο για να λύσει κάποια θέματα μεθολογίας ... τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα ...Μετά ο γιατρός της μιλάει για όλες τις αποκαλύψεις που έγιναν για παρακολούθηση,καταγραφή συνομιλιών στο τηλεφώνο,e-mail κλπ και της λέει ότι είναι λογικό να αισθάνεται παρανοική . Στο τέλος την ρωτάει αν αισθάνεται οτι την παρακολουθούν και εκείνη του απαντάει,αφού έχει κοιτάξει με ένα χαμόγελο την κάμερα της Μηχανής που τους παρακολουθεί,"every now and then".....

Αργότερα ο γιατρός την ρωτάει για την σχέση της με τον Θειο της Χάρολντ ο οποίος κανόνισε την νοσηλεία της στην κλινική αλλά εκείνη του απαντάει ότι είναι περίπλοκη ερώτηση αυτή !!! Στη συνέχεια ανακαλύπτει οτί έχει κλέψει το κινητό του επειδή είναι αναγκαίο να είναι σε επικοινωνία με την Φωνή που ακούει καθώς έχουν μία διαφωνία και την βάζει στην απομόνωση απαογρεύοντας της την επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές !!! Καθώς την απομακρύνουν απο εκεί του λέει οτι για ψυχίατρος είσαι κακός κριτής χαρακτήρων !!!! Τέλος ο γιατρός της της ζητάει να του πεί την αλήθεια . Τι το ζήτησε... Τον ξεφτύλισε η Ρούτ λέγοντας του όλα του τα μυστικά που της έχει αποκαλύψει η Μηχανή !!! Ο γιατρός να έχει μείνει κόκκαλο και η Ρουτ να συνεχιζει να δίνει πόνο μιλώντας για την Μηχανή . Στο τέλος του υποδεικνύει να της δώσει το τηλέφωνο της πίσω . Για ποιό λόγο ;;; Γιατί η διαφωνία που έχει με την Μηχανή είναι για το εάν θα τον σκοτώσει ή οχι !!!!!! ΡΟΥΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ !!!!

Ξεκίνησε δυνατά η σεζόν με την Σω να έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί προβλήματα την Κάρτερ να είναι κοντά στον Ελάιας και τελος την Ρουτ να είναι σε επικοινωνία με την Μηχανή !!!! Σκοπίς της Μηχανής απ'ό,τι φαίνεται είναι να μετατρέψει την Ρουτ σε δκό της εργαλείο ώστε να την βοηθήσει σε κάτι αλλά ο χαρακτήρας της Ρουτ δεν καθιστά το εγχείρημα εύκολο.Στο τέλος όταν μας δείχνει τις πιθανότητες για το μέλλον είτε να σκοτώσει είτε να σκοτωθεί στην επιτυχία να της αλλάξει σκοπό λέει πιθανότητα επιτυχίας ΑΓΝΩΣΤΗ !!!! Reese Finch είχαν μία δυνατή σκηνή ανάμεσα τους όπως πάντα αν και θα ήθελα παραπάνω !!!! Η σεζόν άρχισε . Έχουμε μία μεγάλη χρονιά μπροστά μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου